Zagrebačka Knežija dobila aromatični park, građani će u njemu moći saditi bilje

Foto: Hana Kajari/Index

Stanovnici zagrebačke Knežije odnedavno mogu uživati u aromatičnom parku, maloj zelenoj oazi koja je niknula na mjestu dosadašnjeg betona.

"U parku su posađene biljke karakteristične za naše podneblje, poput lovora, estragona, kadulje, bosiljka i mnogih drugih. Uređeno je i nekoliko kazeta koje će građani moći koristiti za navodnjavanje, a za što ugodniji boravak i odmor u zelenilu, postavljena je sjenica s klupama i stolom", stoji u objavi Zagrebačkog holdinga.

Park u Ulici Dragutina Kalea inspiriran je europskim praksama, a financiran je sredstvima Gradske četvrti Trešnjevka – jug. Projekt je izradio Zrinjevac, koji i skrbi o biljkama, a zanimljivo je da svatko može brati, bez uništavanja, zasađeno aromatično bilje za svoje potrebe.

Osim toga, građani povišene gredice mogu koristiti i za vlastitu sadnju i održavanje u skladu s pravilima korištenja parka i smjernicama za sadnju, održavanje i branje. Projektom je predviđeno uvođenje dodatnih edukativnih sadržaja o bioraznolikosti i očuvanju okoliša na korist vrtićkoj i školskoj djeci, umirovljenicima i svima zainteresiranima te u suradnji s javnim institucijama i udrugama.

Pročitajte više