Zagrebački glumac o tragediji Aleca Baldwina: To mi je najveći profesionalni strah

Foto: Instagram

ZAGREBAČKI glumac Asim Ugljen na Facebooku je napisao status u kojem se osvrnuo na tragediju koja se dogodila na filmskom setu u Novom Meksiku. Alec Baldwin je pucao iz rekvizitnog pištolja te ranio redatelja Souzu i usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins.

"Jako, jako puno puta sam pucao u scenama. Baš puno. I tukao se. I nikad, ali nikad mi to nije bilo ugodno. Užasno se bojim akcijskih scena gdje pucam, tučem i bodem. Jer mi je ideja da nekome padne dlaka s glave zbog moje nesmotrenosti užasavajuća", napisao je glumac. 

Jako, jako puno puta sam pucao u scenama. Baš puno. I tukao se. I nikad, ali nikad mi to nije bilo ugodno. Užasno...

Objavljuje Asim UgljenPetak, 22. listopada 2021.

"Mene su samog par puta ozlijedili u takvim scenama. Imam uništene živce na palcu desne ruke zbog greške u sceni. I znam da je čovjeku koji mi je to slučajno učinio i dan-danas neugodno zbog toga. Ovo što se dogodilo Alecu Baldwinu je moj najveći profesionalni strah. I svaki put kad povlačim okidač, nije mi svejedno. A često ga povlačim. Requiescat in pace", dodao je. 

U komentarima mu se javila glumica Dora Lipovčan, koja je prepričala nezgodu koja joj se dogodila na jednoj probi. 

"Nikad neću zaboraviti kako sam na probi odvalila Vandu Winter martensicom u glavu na jednom gostovanju, prednji kružni u punoj snazi i brzini. To je i bilo u koreografiji, samo se ona trebala sagnuti, a ja sam kriva jer smo markirale na probi pa nije bilo u pravom tempu. U svakom slučaju, ni 15 godina nakon toga me nije napustila grižnja savjesti zbog tog incidenta, a ona pukom srećom nije dobila potres mozga i to dva sata prije predstave… Nikad neću zaboraviti kako sam se skamenila kad se to dogodilo, pa ne mogu ni zamisliti sličnu situaciju di je još i oružje u igri", napisala je Dora. 

Pročitajte više