Zagrepčani ovih dana baš uživaju u klasičnoj glazbi. Kreću i koncerti na Griču

Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL/Press

ČINI se da Hrvati sve više vole klasičnu glazbu. Zagrebački Tomislavac ovih je dana bio pun građana koji su uživali u klasičnoj glazbi na Zagreb Classicu, koji traje do sutra.

Još jedan festival klasične glazbe u Zagrebu

A od sutra na Griču kreću 42. Večeri na Griču, gdje će biti održano pet koncerata. Na festivalu će gostovati poznati domaći i svjetski glazbenici kao što su kvintet Carion, ansambl Antiphonus, gitarist Petrit Çeku, pijanistica Eva Gevorgjan, Zagrebački solisti, violončelist Boris Andrianov te Kvartet Van Kuijk.

U subotu 1. srpnja ovogodišnje Večeri na Griču otvorit će dansko-latvijski puhački kvintet Carion, iznimno u dvorani Novinarskog doma. Sljedećim koncertom festival se vraća na Gornji grad, u atrij Galerije Klovićevi dvori gdje će 7. srpnja nastupiti vokalni ansambl Antiphonus, koji djeluje pod umjetničkim vodstvom Tomislava Fačinija, a nastupit će uz istaknutoga gitarističkog virtuoza Petrita Çekua.

Rusko-armenska pijanistica Eva Gevorgjan, trenutačno jedna od najtalentiranijih i najperspektivnijih mladih pijanistica u svijetu, gričkoj će se publici predstaviti 9. srpnja, dok će 13. srpnja na pozornicu stići Zagrebački solisti pod vodstvom Sretena Krstića.

Zagrebački solisti neizostavni su gosti ovog festivala od njegova osnutka, a ovom će prilikom nastupiti uz ruskog umjetnika Borisa Andrianova, jednog od najpriznatijih violončelista današnjice. Posljednji koncert ovogodišnjeg izdanja održat će se 15. srpnja, kad će pred publiku stati nagrađivani francuski gudački kvartet Van Kuijk.

Ostaje vidjeti hoće li Zagrepčani ovog puta preplaviti Gornji Grad u potrazi za klasičnom glazbom.

Pročitajte više