Zagrepčanka upala u probleme usred noći, spasili je dečki iz Odvodnje: "Nisam mogla vjerovati"

Foto: Zagreb.info

DA NEVOLJA nikad ne dolazi sama na svojoj je koži osjetila jedna Zagrepčanka koja se u dva sata ujutro našla u kvartu Knežija i ostala bez mobitela.

Naime, ispao joj je iz stražnjeg džepa i, kako to obično biva, upao u otvor kanalizacije. I baš kad je pomislila da joj pomoći nema, uletjeli su zagrebački "noćni heroji" i spasili stvar, a ona je svoju priču ispričala za zagreb.info.

"U tom trenutku jednostavno ne vjeruješ da se to dogodilo. Gledaš u otvor i govoriš si da je sve ovo šala i da se mobitel nalazi u torbi. No, onda shvatiš da si zbilja blesav i da je zbog tvoje površnosti i nespretnosti mobitel upravo završio u kanalizaciji", ispričala je Zagrepčanka koja nije znala koga zvati, a nije imala ni s čime.

Najprije se htjela odmah vratiti kući, no onda je vidjela policiju pa je pomislila da će potražiti pomoć od njih. Međutim, policajci su imali pune ruke posla s jednim pijanim vozačem kojeg su zaustavili pa je samo zatražila da joj posude mobitel.

"Baš sam im ja još trebala sa svjetskim problemom mobitela u kanalizaciji. Čak su me i oni gledali u nevjerici. No, posudili su mi svoj mobitel, nazvala sam 112, povezali su me s Odvodnjom i objasnila sam im problem. Nakon što sam pokušala objasniti gdje sam, dogovorili smo se da ćemo se naći na autobusnoj stanici gdje se sam otvor u kanalizaciju i nalazi. Vratila sam policajcima mobitel i otišla čekati Odvodnju", nastavila je.

Odvodnju je čekala sat vremena, samo zato što  nije imala mobitel na koji bi je mogli nazvati pa je nisu mogli odmah pronaći.

"Građani su me već počeli u čudu gledati zašto stojim na stanici već neko vrijeme s pokislim izrazom lica. No, dvije prolaznice ustupile su mi svoj mobitel kako bih mogla nazvati dečka, brata i potom prijatelja da dođe do stanice da mogu imati barem neki kontakt. Zahvalna sam i dragim Zagrepčanima koji se nisu uplašili zbunjene djevojke koja usred noći stoji kraj kanalizacije i smrzava se", govori nam Zagrepčanka.

Ponovno je nazvala Odvodnju, čula se s ekipom koja je već bila u njezinoj blizini, ovaj put su dogovorili točnu lokaciju i zajedno došli do otvora za kanalizaciju u kojem je bio njezin mobitel. Iz kombija su izašli Stanko, Dražen i Željko. Nisu bili posebno iznenađeni, budući da im se, kako su joj priznali, ovakve situacije često događaju - od mobitela do ključeva koji često završe u kanalizaciji.

"Mobitel je, srećom, ostao na suhom u kanalizaciji i u ostao je u funkcionalnom stanju. Momci su bili jako ljubazni, nasmijani i dragi. Ovakva gesta posebno me iznenadila jer sam mislila da će mi se smijati i reći da ovakve situacije nisu hitne pa da nema potrebe da itko intervenira. Mislim, tko bi u ponoć došao do autobusne stanice samo zato što je netko dovoljno nespretan da mu mobitel padne u kanalizaciju? No, uvijek stoje na usluzi, kako su i sami rekli, a pozdravili su me sa smiješkom. Večer su mi obilježili dragi policajci, ljubazni Zagrepčani, najdraži ljudi iz mog života i divna ekipa iz Odvodnje. Hvala svima od srca od mene i mog mobitela", poručila je na kraju anonimna građanka.

Pročitajte više