Zajednička akcija Pet centar dućana i kupaca učinila je čarobni Božić skloništima

Foto: Press

UOČI blagdana, u Pet centar dućanima, svatko je imao priliku uljepšati Božić štićenicima skloništa za nezbrinute životinje u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Puli i Osijeku. 

Uvijek je pravo vrijeme za pomoć onima kojima je to potrebno. Ipak, Božić je poseban. Nema boljeg trenutka za darivanje i pružanje nade. I to uključuje baš sve, pse i mačke u skloništima za nezbrinute životinje također.

Sve što napuštene životinje priželjkuju je topli dom i obitelj koja će ih voljeti, no ovoga Božića ta se želja ostvarila tek manjem broju njih. Većini ostalih, do udomljenja o kojem sanjaju, sve što možemo dati je tračak nade i – hrana.

Stoga je u periodu uoči božićnih blagdana, od 13. do 19. prosinca, u svim Pet centar dućanima u Hrvatskoj trajala dobrotvorna kampanja "I njima je Božić", kako bi kupci uz božićnu kupnju za svoje ljubimce imali priliku po želji donirati hranu za štićenike lokalnih skloništa za pse i mačke.

Kako bi ovaj Božić učinio čarobnim za sve ljubimce, kako one u toplim domovima tako i one manje sretne, Pet centar je dodatno potaknuo svoje kupce na doniranje hrane za napuštene pse i mačke u svojim zajednicama, na način da je svakoj donaciji hrane ostvarenoj u svojim dućanima dodao istu količinu hrane. Tako je doslovno svaka donacija, čak i ona najmanja, imala još veću vrijednost – i ukupnu težinu. Prikupljeno je tako ukupno čak 2 tone hrane!

Pet centar je već više od dva desetljeća dio mnogobrojnih obitelji ljubitelja kućnih ljubmcima. Najveći nacionalni prodavatelj potrepština za kućne ljubimce od samih početka svog poslovanja potpuno je posvećen ljubimcima i njihovim vlasnicima te s puno entuzijazma promiče dobrobit ljubimaca i odgovorno vlasništvo.

"I ovom prilikom moram naglasiti da smo izrazito sretni što zajedno s Pet centar dućanima pomažemo nezbrinutim životinjama već više od 20 godina. Naša suradnja seže puno dalje od klasičnog sponzorstva, velikodušnih donacija i podrške udomljenju životinja iz skloništa. Zahvaljujem Pet centar dućanima na dugoročnoj suradnji i najviše od svega što svima nama dajete nadu za bolje sutra." - Helena Fink, osnivačica i predsjednica udruge Noina Arka, skloništa za životinje u Zagrebu.

Sva hrana prikupljena kampanjom, kao zajednička donacija kupaca i Pet centar dućana dostavljena je uoči Badnjaka, direktno u šapice pasa i mačaka koji su Božić dočekali u skloništima i udrugama.

Darovi su bili više nego dobrodošli jer ova skloništa i udruge svakodnevno brinu o stotinama napuštenih životinja i ulažu ogroman trud kako bi pronašli domove za što više njih. Pet centar ih u tome snažno podržava, ne samo ovom prigodnom blagdanskom kampanjom i donacijama, već i poticanjem svakog pojedinačnog udomljenja.

Zajedno nastavljamo pomagati, kako bismo svijet učinili ljepšim mjestom za što više ljubimaca. I najmanje dobro djelo ima veliku vrijednost i velik značaj. Ljubimci znaju zašto.

Pročitajte više