Zaposlenica pitala šefa zašto joj ne da veću plaću, njegov odgovor naljutio mnoge

Foto: Screenshot TikTok

Tiktoker Ben Askins na društvenoj je mreži objavio priču jedne zaposlenice koja se požalila na odgovor svog šefa na pitanje o njenoj plaći. Kako je Ben ispričao u videu, zaposlenica je otkrila da je najmanje plaćena u cijelom timu, bez obzira na to što je u firmi duže od ostalih kolega i što je na jednom od viših položaja.

Zaposlenica koja se predstavila pod imenom Christina pitala je svog šefa zašto je to tako, a on joj je kratko odgovorio: "Tko vam je to rekao?" pa dodao kako rasprava o plaći nije prikladna na radnom mjestu. Christina mu je potom rekla da samo želi znati je li istina ili ne da je manje plaćena od ostalih u svom timu. 

"Ne znam što biste željeli da vam kažem, samo su imali sreće. Angažirali smo ih kad nam je bilo teško naći zaposlenike i bili smo prisiljeni platiti ih malo više", odgovorio joj je šef kojeg je Christina nazvala "najgorim ikad". Potom ga je pitala zašto i njoj nisu dali povišicu, a šef je odgovorio: "Zašto bismo?" Tvrdio je da nikada nije pitala za plaću te da je tvrdila kako nije imala pojma da je manje plaćena od ostalih.

@ben.askins Boss tries to get away with UNDERPAYING senior member of staff... #badboss #toxiccompanies #react #redflags ♬ original sound - Ben Askins

"Svi radimo zbog plaće"

Potom je Christina službeno zatražila povećanje plaće, a šef joj je to odbio. "Vidjet ću što mogu učiniti, ali kao što znate, zbog proračunskih razloga ovo bi sada moglo biti prilično nezgodno", rekao joj je. Naposljetku mu je poručila da će pronaći novi posao ako se to ne riješi, a on joj je tad odgovorio da će "pronaći novac" za nju. 

Askins je u videu naglasio kako je firmu više koštalo zapošljavanje novih ljudi nego da su Christini povećali plaću. Cijeli slučaj nazvao je "idiotskim". Pratitelji na društvenoj mreži su se složili s njim.

"Obožavam kad šefovi kažu 'ne mogu vjerovati da bi dao otkaz zbog svoje plaće'. To je novac. Svi smo ovdje zbog plaće", "Ovo se i meni dogodilo i dala sam otkaz", "Šef će joj sigurno reći da će se pobrinuti za povišicu u roku od šest mjeseci da još malo gubi vrijeme", "Ovo je smiješno, ali tako posao funkcionira. Zamijenit će te nekim drugim", neki su od komentara.

Pročitajte više