Zašto su Clooney i Oprah pozvani na vjenčanje? Evo kako celebovi poznaju Meghan i Harryja

Foto: Guliver Image/Getty Images

KRALJEVSKO vjenčanje princa Harryja i sada već vojvotkinje Meghan bilo je prepuno celebrityja. Oprah Winfrey, George i Amal Clooney, Elton John, David i Victoria Beckham, James Blunt, bili su samo neki od slavnih uzvanika, a mnogi su se zapitali kakve to veze oni imaju s britanskom kraljevskom obitelji.

Pa idemo redom.

James Blunt

Embed from Getty Images

Britanski pjevač blizak je princu Harryju zahvaljujući tome što je služio kao zapovjednik u vojsci zbog čega je jedno vrijeme proveo i na Kosovu. Poput princa, Blunt je aktivan u humanitarnim zakladama za veterane.

Oprah Winfrey

Embed from Getty Images

Najpoznatija voditeljica svijeta na kraljevskom vjenčanju završila je zahvaljujući poznanstvu s Meghaninom majkom Doriom Ragland. Oprah navodno trenutno radi veliki intervju s Doriom, a dio intervjua, pišu britanski mediji, snimljen je upravo u Londonu, tijekom priprema za kraljevsko vjenčanje. "I Doria i Meghan smatrale su da je ključno da Oprah bude na vjenčanju kako bi sve razumjela", rekao je izvor za The Sun i dodao da i Meghan i Doria veoma cijene Opru.

Joss Stone

Pjevačica Joss Stone na kraljevskom vjenčanju završila je također zahvaljujući svom poznanstvu s princom Harryjem putem dobrotvornog rada. Ona je, naime, ambasadorica zaklade za pomoć siročadi zaraženom AIDS-om koju je ustanovio upravo Harry. Također, prije šest godina pjevala je na kraljičinom dijamantnom jubileju.

George i Amal Clooney

Embed from Getty Images

Clooney je na kraljevskom vjenčanju vjerojatno završio također zbog svog dobrotvornog rada koji se fokusira na jačanju ljudskih prava u manje razvijenim zemljama svijeta. Njegova supruga Britanka Amal, jedna je od najmoćnijih i najcjenjenijih svjetskih odvjetnica za ljudska prava. Prijateljstvo ova dva para navodno traje već neko vrijeme pa je upravo Amal upoznala Meghan s frizerom Miguelom Perezom koji je radio frizure za brojna Meghanina pojavljivanja u javnosti.

David i Victoria Beckham

Embed from Getty Images

Otkad se povukao iz nogometa Beckham se posvetio dobrotvornom radu u brojnim zakladama. Radio je i s Unicefom te sa zakladom Eltona Johna koja se bori protiv AIDS-a. 

Serena Williams

Embed from Getty Images

Zna se da su Meghan i tenisačica prijateljice od 2014. godine kad je Meghan pozvala Serenu da sudjeluje u tad popularnom Ice Bucket izazovu putem Facebooka.

Idris Elba

Embed from Getty Images

Britanski Daily Mail piše da njegovo poznanstvo s princom Harryjem vjerojatno seže do 2014. godine kad su se prvi put susreli na memorijalnoj službi za Nelsona Mandelu u Westminsterskoj opatiji. 

Pročitajte više