Zbog AI-ja isplati se kupiti nove kućanske uređaje. Pogledajte što sve mogu

Foto: Shutterstock

Sadržaj nastao u suradnji sa: Samsung

PERILICA rublja koja glasno tutnji i za koju se često moralo čekati do kasnijih sati kako bi se upalila zbog manje potrošnje struje. Perilica suđa u koju često ne stane dovoljno prljavog posuđa ili se ono ne opere dovoljno kvalitetno, pa je potrebno ponoviti proces, a naposljetku se odlučujete na ručno pranje. Na sve ove kućanske ‘probleme’ nadodajmo usisavač koji je limitiran kabelom, a i staromodne vrećice koje ispuštaju prašinu i toksine te naposljetku kvare uređaj. 

Ovaj scenarij bio je poznata pojava u gotovo svim domaćinstvima u prošlosti. Kućanski su aparati ovisili isključivo o potpunoj kontroli čovjeka, što podrazumijeva njegovu prisutnost, a često i kontrolu samog rada kućanskih aparata. 

Perilice suđa ili sušilice u to vrijeme bile su luksuz, kako zbog velikih financijskih izdataka, tako i zbog prostornog uređenja doma u kojem se nisu baš uvijek uklapale. 

Ovaj niz prekinula je umjetna inteligencija, čija je ideja razvoja počela već 1950. godine. U posljednjih pet godina umjetna inteligencija je napredovala i postala dio svih sfera društva, pa tako i kućanstva. Ono što su znanstvenici u pedesetima smatrali znanstvenom fantastikom postalo je stvarnost razvojem uređaja koji putem umjetne inteligencije mogu prilagoditi svoj rad i postati asistenti u svakodnevici čovjeka, a ne samo puki uređaji za obavljanje funkcija.  

Uređaji koji sami predlažu najbolje opcije 

Bučni uređaji s početka priče tako danas više nisu bučni strojevi kojima je potreban maksimalan nadzor i troše puno energije, već uz pomoć umjetne inteligencije mogu u potpunosti prilagoditi svoj rad tako da odgovara individualnim potrebama u kućanstvu. 

Foto: Promo

U istraživanju koje je proveo Samsung na 6000 ispitanika diljem Europe, pokazalo se da na kućne poslove odlazi i do 30 sati tjedno, što je ekvivalent punog radnog vremena. Prosječna osoba odgovorna je za najmanje sedam kućanskih poslova.

Samsung je predstavio takvu vrstu pametnih uređaja, koji uz pomoć AI tehnologije ne samo da peru i čiste već i sugeriraju najbolju opciju personaliziranu prema navikama korisnika. 

Tako je vaša perilica rublja ujedno i asistent koji može prati i pri niskim temperaturama. Samsung WW11BB744AGE je pametna perilica s intuitivnim zaslonom. Pruža temeljito, ali snažno pranje rublja, a uz aplikaciju SmartThings moguće je ne samo kontrolirati njezinu potrošnju već i dobiti povratne informacije o potrošnji vode, najefikasnijim načinima pranja s obzirom na prosječnu uporabu te mnoštvo drugih povratnih informacija. 

Foto: Shutterstock 

SmartThings nudi mogućnost kontrole perilice rublja na daljinu, tako da više ne morate biti prisutni u domu uz perilicu kako biste je pokrenuli. Iako je 11 kilograma rublja njezin kapacitet, uz tehnologiju SpaceMax moguće ju je opteretiti i većim količinama rublja. Ova perilica čak i prepoznaje tkaninu, tako da je, osim što je pere, neće oštetiti.

Proljetno čišćenje uz tehnologiju BESPOKE AI

Osim perilice rublja, Samsung je predstavio niz uređaja koji koriste tehnologiju BESPOKE AI. To je tehnologija koja omogućava prilagodbu svih pametnih uređaja vašim potrebama, čime dobivate više slobodnog vremena uz uštedu energije. Svi uređaji povezani su putem aplikacije SmartThings, a u načinu rada Energy u kućanskim poslovima poput pranja rublja dodatno se štedi energija. 

Osim perilica rublja, u sklopu uređaja BESPOKE AI, tu je i sušilica rublja Samsung DV90BB7445GE. Razred energetske učinkovitosti A+++ štedi energiju. Sušilica reciklira zrak, što smanjuje potrošnju i čuva okoliš, a uz to, prilagodljiva je tako da čak i smjer otvaranja vrata možete mijenjati. Na taj način uklopit će se ondje gdje vama odgovara. 

S obzirom na količinu rublja, sugerira najoptimalnije cikluse sušenja, a uz opciju QuickDrive moguće je ostvariti 35 posto brže sušenje u odnosu na uobičajeno vrijeme. Očistite odjeću i pripremite je za nošenje u samo dva sata, uz uštedu energije. Ciklus Superbrzina mješovito punjenje odjevnih predmeta od pamuka i sintetike može osušiti za 81 minutu. Uz perilicu s funkcijom Superbrzina, odjeću možete oprati i centrifugirati za ukupno 39 minuta. Uz inovativnu opciju WRINKLE prevent pomaže da se odjeća prilikom sušenja manje zgužva i bez glačanja. 

Nakon rublja, pranje posuđa je u kućanstvu također neželjen zadatak koji se mora obaviti. Uz ugradbenu perilicu posuđa Samsung DW5500MM s velikim LED zaslonom taj zadatak postaje lakši. Osim klasičnog pranja, ova perilica nudi mogućnost organizacije prostora, tako da se visina unutarnjih polica može spustiti ili podignuti prema potrebi. 

Foto: Promo 

Uz veliki LED zaslon s informacijama o statusu i preostalom ciklusu, moguće je pratiti pranje posuđa i iz daljine u domu, ali i van njega putem aplikacije SmartThings. Osim toga, ova perilica ne mora biti u potpunosti puna zato što se može odabrati opcija pranja samo donjeg dijela posuđa perilice. Uz higijenski mod, temeljito uklanja i do 80 posto svih bakterija s posuđa, a moguće je odabrati i brzo pranje koje traje svega 60 minuta. 

Velika proljetna akcija 

Kako bi dom u cijelosti bio čist, Samsung Bespoke Jet™ Complete VS20A95843W/WA sakuplja i do 99 posto svih mikroba i bakterija. Riječ je o usisavaču uz koji dolaze nastavci za svaki dio doma, a s usisnom snagom i do 210 W i baterijom koja može trajati i do 60 minuta, moguće je usisati cijeli prostor doma. 

Za potrebe produljenog trajanja usisavanja, postoji i rezervna baterija, a s obzirom na dizajn, nastavci se lako mijenjaju i uklanjaju po potrebi. Osim što usisava, ovaj pametni usisavač i filtrira zrak, a velika zapremina vrećice omogućava da sve vrste ostataka, bakterija, dlaka i drugih nečistoća nestanu iz doma. 

Foto: Promo 

Uz kupnju nekog od spomenutih pametnih uređaja, Samsung nudi proljetnu promociju. U razdoblju od 1. travnja. do 28. travnja 2024. godine ili do isteka zaliha moguće je ostvariti dodatno komercijalno jamstvo. 

Potrebno je samo ostaviti recenziju i registrirati se ovdje najkasnije 30 dana od datuma kupnje. Više informacija o promociji potražite putem poveznice
 

Sponzorirani sadržaj donose Index i Samsung u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Pročitajte više