Zbog smrti makedonskog slavuja na današnji je dan plakala čitava regija

Screenshot: YouTube

NA DANAŠNJI dan 2007. godine vijest o pogibiji Toše Proeskog cijeli je Balkan zavila u crno. Makedonski pjevač poginuo je na autocesti kod Nove Gradiške u 26. godini života te u suzama ostavio tisuće obožavatelja s područja čitave bivše Jugoslavije.

Toše Proeski bio je mladić anđeoskog glasa, miljenik publike i djevojaka, a obožavali su ga i svi njegovi  suradnici. Da ni jedanaest godina nakon smrti nije zaboravljen, svjedoče brojne objave na Facebooku ovog jutra, a Toše se prisjetio i Tony Cetinski koji mu je bio blizak prijatelj.

"Zauvijek si mi u srcu", napisao je Tony i postavio kolaž fotografija njihovih zajedničkih nastupa i privatnih druženja.

Ispod Tošinih pjesama na YouTube-u očito je da se sluša i jedanaest godina nakon što je preminuo, a iza njega su, osim velikih glazbenih djela ostala i brojna humanitarna djela po kojima je bio poznat u rodnoj Makedoniji, ali i u čitavoj regiji.

Nekoliko mjeseci prije smrti Toše Proeski je snimio svoj najveći hit, pjesmu Igra bez granica. Autor pjesme, Miroslav Drljača Rus priznao je da pjesma uopće nije bila namijenjena Toši

Htio ju je snimiti sam, ali ju je Toše čuo u njegovom autu i zaljubio se u nju.

Mnogi su smatrali da je bio premlad da je izvede, ali ju je savršeno otpjevao iz prve", rekao je Rus.

Pročitajte više