Zbog supruge Vesne Bandić je ostao u Zagrebu, a vjenčali su se dva puta

Foto: Pixsell/Patrik Macek

NAKON vijesti da je u 66. godini preminuo Milan Bandić, društvene mreže prepune su različitih reakcija. Zagrebački gradonačelnik iza sebe ostavio je suprugu Vesnu i kćer Anu-Mariju.

Suprugu Vesnu Bandić je upoznao na jednom plesnjaku još za vrijeme studentskih dana. On je bio brucoš na Obrani i zaštiti Fakulteta političkih znanosti, a ona je netom završila Školu za primijenjenu umjetnost.

Prvi put vjenčali su se 1981. godine, a ubrzo su dobili kćer Anu-Mariju (38), koja je 2012. završila PMF, a danas radi u jednoj tehnološkoj tvrtki. Za kćer jedinicu Bandić je uvijek imao samo riječi hvale.

Zbog Vesne Milan Bandić, rodom iz Donjih Mamića u Bosni i Hercegovini, navodno je nakon studija odlučio ostati u Zagrebu. No Milan i Vesna razveli su se 1996. godine - zbog stana, da bi se potom ponovo vjenčali 2003. godine.

U javnosti se nisu pojavljivali često, a viđani su zajedno eventualno na izborima, na koje su 2019. poveli i retrivera Rudija. Vesna je svojevremeno kazala kako sa suprugom tri desetljeća nije bila na zajedničkom odmoru, ali i istaknula kako joj to ne smeta previše.

Pročitajte više