Zbogom brazilska depilacijo - dlake su ponovo in!

AMERIČKA savezna država New Jersey odlučila je uvesti jednu neobičnu zabranu. Popularna brazilska depilacija mogla bi zauvijek otići u prošlost, a njezino izvođenje ilegalan čin. Američki Odbor za kozmetiku i friziranje ozbiljno razmišlja o zakonskoj zabrani ove ženske noćne more koju sve iznova rade.

"Žene su prevezene u bolnicu zbog težeg oblika infekcije nakon depiliranja osjetljivih područja voskom"

"Obje žene su prevezene u bolnicu zbog težeg oblika infekcije nakon depiliranja osjetljivih područja voskom, a jedna je čak uložila tužbu", rekao je glasnogovornik Udruge za zaštitu potrošača koja nadgleda rad Odbora za kozmetiku i friziranje. Tehnički gledano depilacija genitalnih područja nikada i nije bila zakonom dozvoljena. Područja koja se smiju depilirati prema su vrat, lice, abdomen, noge i ruke. Međutim, "brazilijanka" je našla "rupu u zakonu". Naime, kako 'brazilska' depilacija nije točno definirana nitko se nije  bavio nadgledanjem kozmetičkih salona koji nude tu posebnu ponudu.

"Područje međunožja nije dio abdomena kao ni dio nogu kao što neki smatraju i zbog čega vjeruju kako je brazilska depilacija zakonom dopuštena", rekao je glasnogovornik Udruge.
Ukoliko savezni Odbor za kozmetiku na svojoj sljedećoj sjednici donese zabranu depilacije genitalnog područja ona će na snagu stupiti već u svibnju ove godine, a kozmetički saloni koji se neće pridržavati odredbe bit će sankcionirani novčanom kaznom.

No vlasnicima kozmetičkih salona ta ideja nikako nije dobra vijest. "To je velik posao i izvor dobre zarade. Područje bikini zone je privatnost mojih mušterija i smatram kako nitko ne bi trebao odlučivati umjesto njih. Uostalom, mušterija je uvijek u pravu", rekla je jedna od vlasnica salona u toj saveznoj državi. U potrazi za glatkoćom, djevojke će morati put pod noge i do najbližeg salona van granica.

S.C.
Foto: Ilustracija

Pročitajte više