Žene progovorile: Ovakvo ponašanje prema nama smatra se normalnim, a užasno je

Foto: Press

"ŠTO žene stalno doživljavaju i društvo smatra normalnim, iako je zapravo veoma loše i problematično?" pitanje je koje je osvanulo na Redditu i izazvalo veliku raspravu te potaknulo mnoge žene da podijele svoja iskustva.

Ovo su neki od najčešćih i najpopularnijih odgovora korisnica Reddita.

"Umanjivanje boli tijekom mjesečnice. Vidjela sam toliko muškaraca koji se ponašaju kao da žene pretjeruju u tom periodu, što je grozno."

"Količina seksualnog zlostavljanja i uznemiravanja koja je rasprostranjena u našem društvu. Većinu žena koje znam muškarci su počeli maltretirati dok su bile učenice osnovne škole, a to se smatra normalnim."

"Strah od toga da se previše opuste pred muškim prijateljima kako oni to ne bi shvatili kao seksualnu priliku."

"Od žena se očekuje da se seksaju i da svoje zadovoljstvo tijekom čina stave na drugo mjesto. Ljubim se s tipom i osjećam pritisak da se moram seksati s njim jer je on sad napaljen. Sigurna sam da nisam jedina koja se tako osjećala."

"Razlike u doživljavanju seksualnog zadovoljstva žena i muškaraca. Da ja svršim usred seksa i samo se okrenem na drugu stranu i usnem, proglasili bi me ludom. Za muškarce je to ok."

"Žene često zovu curama. To kao da pokazuje manjak poštovanja i automatski odražava manjak zrelosti kod osobe kojoj se obraća. Muškarce će rijetko zvati dečkima."

"Općenito način na koji se zdravstvena struka odnosi prema činu porođaja."

"Neprihvatljivo ponašanje muškaraca prema ženama. Još u djetinjstvu, ako se dečko loše ponaša prema curi, nju će se pokušati uvjeriti da je to zato što mu se sviđa."

"Znam i previše žena koje smatraju da je normalno da moraju obavljati većinu kućanskih poslova i brige o djeci, čak i ako imaju i vanjski posao. Također smatraju normalnim da se na isti način moraju brinuti i o svojim muževima."

"Kad nam govore da se nasmijemo iako to ne želimo."

"Mislim da bušenje ušiju kod novorođenčadi, odnosno vrlo mladih djevojčica, ne bi trebalo biti baš toliko prihvatljivo. Roditelji ignoriraju pravo djeteta da pristane na stvari vezane za svoje tijelo. Čak se i bebama nameću estetski standardi ljepote."

"Dobacivanje na ulici."

"Osjećaj da stalno moramo biti pristojne prema muškarcima, čak i kad oni nisu prema nama. Ako im se suprotstavimo često ćemo dobiti samo: 'Pa šalio sam se!'"

"Da ljudi komentiraju kako žena izgleda ili što je odjenula kao da se to podrazumijeva."

Pročitajte više