Zsa Zsa Saddam i Rita Hayworth Saddam u lovu na Saddamove pristaše

SADDAM Husein zabačene glave s nemirnim plavim uvojcima i cigaretom koketno zataknutom između nježnih prstiju to je Zsa Zsa Sadam ili posljednja urota američke vojske u pokušaju hvatanja svrgnutog iračkog diktatora i njegovih sljedbenika.

U kampanji koja bi trebala početi u ponedjeljak američke snage planiraju polijepiti postere sa Sadamovim likom po njegovu rodnom gradu Tikritu prikazujući ga uvećanog s licem na tijelima holivudskih heroina i drugih zvijezda, a sve u pokušaju da razbjesne njegove pristaše i izvuku ih na svjetlo dana.

Osim Sadama u liku Zsa Zse Gabor tu je i zanosna Rita Hayworth Sadam, rasplesani Elvis Sadam pa čak i Sadam zamaskiran u britanskog rockera Billy Idola.

"Napravit ćemo spletku s time", rekao je pukovnik Steve Russel prošli tjedan dok je provjeravao niz Sadamovih fotografija skinutih s Interneta.

"Velikom dijelu stanovnika će se to svidjeti i smijat će se. No, loši momci će se uzrujati što će nam olakšati da saznamo tko su oni", dodao je.

Russel, čiji Prvi bataljun sudjeluje u potrazi za svrgnutim iračkim vođom, izrazio je nadu da će posteri biti polijepljeni od ponedjeljka iako službena odluka o tome nije donesena.

Pročitajte više