Zvijezde pjevaju: Jacques Houdek i Ana Vilenica pobjednici 4. sezone showa

U TIJESNOJ utrci protiv Tamare Loos i Marka Tolje, Jacques i Ana uspjeli su skupiti veći broj glasova gledatelja.

U večerašnjoj emisiji parovi su se predstavili s tri pjesme, a svečanu su finalnu večer, kako i priliči, pjesmom otvorili voditelji showa, Barbara Kolar i Duško Ćurlić. Iznenađenje na kraju bio je nastup svih natjecatelja koji su oduševili publiku izvedbom hita Novih fosila "Kako je dobro vidjeti te opet".

"Tamara, razmisli o tome da se počneš baviti pjevanjem, treba nam takva cura"


Prvi su nastupili Marko Tolja i Tamara Loos s pjesmom Novih fosila "Bilo mi je prvi put". "S obzirom da ste je drugi puta pjevali, ne mogu vam progledati kroz prste", kritičan je na samom početku bio Hus. "Čini mi se da izgubiš koncentraciju kada počneš skakati, a drugi put je trebalo biti malo bolje", dodao je. S njim se nije složila Ksenija koja je pohvalila Tamaru i rekla joj kako "ima odličnu dikciju i treba razmisli o tome da se počne baviti pjevanjem. "Na sceni nam treba jedna mlada, pametna, šarmantna cura s obrazovanjem", kazala je Ksenija.


"Toliko falšaš, ali imaš nevjerojatnu energiju"

Druga pjesma koju su otpjevali bilo je hit legendarne Janis Joplin "Piece of my heart" za koji su dobili i najviše ocjene, sve desetke. "Tamara, svaki put kad pjevaš jedan određen stih toliko ga falšaš, ali ga pjevaš s takvom energijom i toliko se uneseš u pjesmu da je to fantastično", kroz smijeh je izvedbu komentirala Vanna. Pjesma Janis Joplin bila je i Ksenijin favorit, a Hus je kratko komentirao kako je "olakšanje kad se nešto dobro dogodi jer onda ne mora kritizirati".


"Ti imaš energije kao da si odrasla na Red Bullu"

Posljednja pjesma koju su u finalu otpjevali bila je "Tamara". "Bili su mi hladni u refrenima", kratak je bio Rajko. "Tamara imam nekakvu dječju radost u ponašanju i energiju kao da je odrasla na Red Bullu. Ta prpošnost je dobra za scenu, odvlači pozornost s tehnike", smatra Hus, dok ih je Vanna bocnula komentarom kako im je  "odabir pjesme dokaz velikog samopouzdanja".

"Ana, ovo je bio tvoj najblistaviji trenutak"

Žiri je bio naklonjen i Ani i Jacquesu. "Bili ste odlični i odabrali pjesme koje su se i meni najviše svidjele", pohvalila je izvedbu Ksenija, dok je Rajku ipak prvi puta pjesma bolje zvučala. "Ne znam je li to glumačka vještina ili se ti stvarno toliko uneseš u izvedbu. Kako god, dojam je bio odličan", pohvalio je mladu glumicu Hus. S njom se složila i Vanna koja je simpatični par pohvalila i rekla kako je to definitivno bio Anin najblistaviji trenutak. Za svoju su prvu izvedbu dobili sve desetke.

"Ja sam vam svingerica"

Žiri je pohvalio i njihov drugi večerašnji nastup u kojem su pjevali hit Nine Simone "My baby just cares for me". Vanna je pohvalila Aninu izvedbu iz razloga što je swing najteži žanr za otpjevati. Glumica se zahvalila rekavši kako je ona "prava svingerica", što je u svome stilu komentirao Jacques. "Bolje da pišu o tome da si ti svingerica, nego da pišu o tome kako sam zaglavio u liftu", rekao je Jacques.


"Bezosjećajan sam kad su u pitanju falševi"
 
Kritike za posljednju večerašnju izvedbu Ane i Jacquesa nisu bile dobre. Ana je Pavarottijevu pjesmu pjevala za svoju baku, a bila je toliko ganuta da se usred izvedbe rasplakala. Ipak, žiri je bio strog. "Bilo je lijepo, bilo je emotivno, ali nije bilo točno. Ipak, pjesme nisu egzaktna disciplina. Baziraju se na emociji, pa i to nekad nadvlada generalni dojam", kazao je Hus, dok je Rajko bio apsolutno nezadovoljan. "Bezosjećajan sam kad su u pitanju falševi. Ovo jednostavno nije bilo dobro".







Pročitajte više