4 situacije u kojima žene neće nikada razumjeti muškarce

Foto: 123rf

OVO vrijedi i obratno.

Iako već znamo da su jedni s Venere, drugi s Marsa, sad i stručnjaci pokušavaju riješiti jedan veliki ženski problem. Kako razumjeti svoju bolju polovicu?

Morate znati da muški mozak zaista funkcionira drugačije pa što prije shvatite neke stvari, manje ćete se živcirati jer ih ne razumijete, odnosno jer oni ne razumiju vas.

Pogotovo ako su vezane uz ove 4 situacije:

Zašto muškarac ne voli duge rasprave i razgovore?

Koliko ste puta započele s njim razgovor za koji ste se ponadale da će riješiti sve vaše probleme, a on već u početku odustaje od priče. Žene se znaju bolje izraziti i više toga reći o svemu jer su joj tijekom razgovora upaljene obje hemisfere mozga, a muškarcima samo jedna.

Zašto muškarac "ne misli"?

Zato što muškarac zaboravlja, a zaboravlja jer ima manje sive mase od žena. Zato žene pamte više toga i više toga mogu analizirati istovremeno.



Zašto ne može raditi i ovo i ono?

Zato što muškarac u svom mozgu ima manje vezivnog tkiva, corpus callosuma koje povezuju lijevu i desnu polutku i zato se žene mogu bolje fokusirati na više radnji odjednom.

Zašto mu je važniji izgled?

Puno je puta već opisano da su muškarci vizualna, a žene emotivna bića i to je istina. Muškarci imaju dvostruko više "procesora" za seks u svom mozgu. Točnije, imaju veći hipotalamus koji upravlja ponašanjem tijekom seksualnog odnosa. On je kod muškaraca gotovo dvostruko veći nego kod žena te ima dvostruko više stanica. Zato ih puno više privlači i kasnije pali izgled u odnosu na emocije. 

Pročitajte više