Owen i Haatchi: Dječak s invaliditetom i zlostavljani pas promijenili jedan drugome život

Video: YouTube

PRIČA o dječaku Owenu i psu Haatchiju koji mu je promijenio život već je obišla internet, ali nedavno se pojavio i kratki dokumentarac o njihovom prijateljstvu A Boy and His Dog (Dječak i njegov pas).

Dvojica su se upoznala 2012. godine, a zajedničko im je što su oboje pomalo drugačiji i nemaju baš lake živote. Sada devetogodišnji Owen pati od rijetkog Schwartz-Jampel sindroma zbog kojega su mu mišići uvijek napeti. Anatolijski ovčar Haatchi preživio je teške ozlijede nakon što ga je netko zavezao za prugu i ostavio da ga pregazi vlak. Pronađen je više dana nakon nesreće sa smrskanom zadnjom nogom i repom koji su kasnije amputirani.



Owenovi roditelji su se zaljubili u Haatchija te ga doveli doma, a Haatchi je bistrom i simpatičnom mališanu odmah stavio glavu u krilo. Owen je prije toga, zbog toga što je različit, bio vrlo povučen, izbjegavao je razgovarati sa strancima te izlazak iz kuće. Sada s time više nema problema.

"Umjesto da gledaju u Owena i pitaju što nije u redu s njim, ljudi sada pitaju za Haatchija jer vrlo se rijetko sreće pas s tri noge. Owen im tada priča priču kako je Haatchi nastradao i komunicira s ljudima, što je velik napredak", ispričao je Owenov tata, a mama je dodala kako se mališan uz psa oslobodio, mnogo je opušteniji i hrabriji te godi pozornost.

Ispričala je i kako njih dvojica nerijetko "razgovaraju", Owen Haatchiju povjerava svoje tajne te dodala kako se nitko ne smije miješati u takva njihova druženja. Najbolji su prijatelji prošle godine u Birminghamu osvojili i prvu nagradu "Friends for life" na izložbi pasa u Birminghamu.

Pročitajte više