Šašave fotografije: Plemeniti fotograf bolesnoj djeci ostvaruje najluđe snove

Foto: Facebook (Drawing Hope Project)

37-GODIŠNJI Shawn Van Daele putuje sjevernoameričkim kontinentom i uveseljava bolesnu djecu i njihove obitelji.

Jednom je mališanu tako pomogao da se otisne u svemir, a drugoj je djevojčici pomogao da postane kraljicom Zemlje slatkiša. Jedno je malo dijete upoznao sa žirafom, a drugu djevojčicu pretvorio u leptira. A to nije ni polovica njegovih dobrih djela.

Ovaj fotograf iz Ontarija već gotovo dvije godine putuje Kanadom i SAD-om kako bi oživio maštarije bolesne djece. Ako dijete želi zaplivati s kitovima, Van Daele će mu to omogućiti. Ako želu putovati balonom, realizirat će mu i to. Sve što trebaju napraviti jest naslikati svoj najluđi san, i on će im ga pretvoriti u stvarnost - na papiru.

"Želim da bolesna djeca vide da je sve moguće"

"Želim inspirirati magiju djetinjstva i omogućiti djeci i roditeljima kojima bi dobro došlo malo veselja u životu da vide da je sve moguće", objasnio je za Huffington Post. Njegove radove možete vidjeti na stranici Drawing Hope Project.

Dosad je radio s preko 30 djece i obitelji, uvijek besplatno. Putovao je i u mjesta udaljena 13 sati vožnje, a molbe stižu iz svih krajeva svijeta, od Brazila do Tajlanda. Nada se da će njegov projekt pridonijeti svijesti o važnosti brige za bolesnu djecu te uvjeriti više ljudi da postanu donori organa. Ali najviše želi djeci koju fotografira pokazati da je sve moguće.

Pročitajte više