Škakljiva pitanja o trudnoći i intimnosti koja djecu zanimaju

Foto: Shutterstock
 
DJECA su poznata po svojoj znatiželji. Ponekad će vas pitanje vašeg mališana dobro nasmijati, no bit će i trenutaka kada će vas šokirati. Danas vam donosimo najčešća, pomalo škakljiva, pitanja mališana s kojima ćete se sigurno susresti prije ili tijekom trudnoće, pa se na vrijeme pripremite ako ste trudni ili planirate trudnoću. Pridržavajte se ova dva pravila: Odgovarajte iskreno i jednostavno! 
 
1. Kako je beba dospjela u trbuh?
 
Kada sa svojim mališanom podijelite sretnu vijest o trudnoći, rast trbuha će biti popraćen mnogim pitanjima, a ovo je jedno od najčešćih. Dijete će najčešće biti zadovoljno odgovorom da ste vi i tata napravili zajedno dijete. Ako shvatite da dijete očekuje iscrpnije objašnjenje, objasnite mu da je tata dao sjeme koje se zove sperma koje je pomoglo maminom jajašcu da naraste u bebu. 
 
2. Kako će beba izaći van?
 
Objasnite djetetu da beba raste na sigurnom, u vašoj maternici koja ga štiti. Kada beba bude dovoljno velika i snažna da može samostalno disati, tada ona postane nemirna, izazove trudove i izađe kroz porođajni kanal i vašu rodnicu. 
 
3. Pitanja o mjesečnici
 
Djeca kao svoj glavni zadatak imaju pratiti mamu u stopu, najviše kada ona pokuša sama otići u kupaonicu. Dječacima neće biti jasno zašto žensko intimno područje ne izgleda jednako, a djevojčice najčešće fascinira zašto vi imate dlačice dolje kad ih one nemaju. Ako primijete da imaju mjesečnicu pitanja će biti još više. Objasnite im da to ne boli i da se to događa kako bi žene mogle imati djecu.
 
4. Pitanja o dlačicama na intimnom području
 
Djeca su često zainteresirana ako primijete da mama i tata imaju stidne dlake. Odgovor je jednostavan, svi odrasli ih imaju i ovaj odgovor zadovoljit će svako dijete.

Pročitajte više