Ashley Graham pokazala kako izgleda kosa nakon porođaja. Mnoge mame će je razumjeti

TIJELO prolazi kroz puno promjena u trudnoći, ali neke neočekivane žene mogu iskusiti i nakon porođaja. Iako je rodila prije godinu dana, manekenka Ashley Graham odlučila je pokazati što se događa s kosom nakon što prinova stigne na svijet.

33-godišnjakinja je objavila fotografiju mlade kose koja joj raste uz lice.

Mnoge žene priznale su da nisu znale da se ovo može dogoditi, ali ima i oni koje su priznale da su prošle kroz isto.

"Bože, i meni se to sad događa", komentirala je Katherine Schwarzenegger, kći slavnog holivudskog snagatora, koja je s glumcem Chrisom Prattom dobila djevojčicu prije pola godine.

Poznato je da je kosa većine žena u trudnoći sjajna i bujna, no nakon porođaja, pod utjecajem hormona, počinje ispadati. Nekoliko mjeseci počet će rasti nova, mlada kosa.

"Povećana razina estrogena u trudnoći potiče rast kose i prevenira njezino ispadanje koje se događa kad žena nije u drugom stanju", pojasnila je ginekologinja Susan Smarr.

U roku od tri do šest mjeseci nakon porođaja dolazi do opadanja razine hormona i tada žene uočavaju da im kosa pojačano opada. Nakon toga slijedi rast nove kose, koja se posebno uočava ako žena napravi visoki rep. Važno je znati da je riječ o potpuno normalnoj pojavi.

Pročitajte više