Baby boomeri u Hrvatskoj najčešće nose ova imena

Foto: Pexels

Pripadnici baby boomer generacije rođeni su između 1946. i 1964. godine. Drugim riječima, to su oni koji danas imaju između 60 i 78 godina.

Imena koja su tih godina dominirala potpuno se razlikuju od onih koja su danas najpopularnija. Nije bilo puno Mia i Luka, već su se bebama davala imena poput Marije i Ivana. Podatke o najpopularnijim imenima među baby boomerima pronašli smo zahvaljujući kompaniji Mireo, koja je kreirala zanimljivu interaktivnu kartu Hrvatske na kojoj se može provjeriti koje se ime najčešće davalo djeci u vašoj generaciji.

Tako smo otkrili da su četrdesetih godina Hrvatskom vladali Ivani, Stjepani i Ante, dok je za žensku djecu u čitavoj zemlji najpopularnije ime bilo Marija. Pedesetih se, uz Mariju, pojavila i Marica, i to u Karlovačkoj županiji. U tom desetljeću više nije bilo toliko Stjepana, a u Dubrovačko-neretvanskoj županiji rađalo se najviše Iva.

1960-ih, Istrom su zavladali Damiri, a u ostatku Hrvatske češće su se počela birati imena Željko, Milan i Ivica. Među ženskom djecom počelo se rađati više Mirjana i Vesna.

Kartu možete pogledati ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.