Bebica rođena u naopakom obliku C prkosi svima i sudbini se slatko smije u lice

Screenshot: YouTube

JESTE li ikada vidjeli ovako nešto - bebicu rođenu u naopakom obliku C, s totalno iskrivljenom kralježnicom, u položaju za koji čak ni liječnici nisu bili sigurni da će ikada doživjeti godinu dana?

No maleni Rossy iz Edmontona svima je pokazao tko je šef i danas djeluje kao posve obična, zdrava beba. Doduše, njegova prva godina nije protekla kao kod drugih beba, no sve što je danas važno jest to da je aktivna i sretna bebica koja svojoj mami zadaje puno posla. 

I neka, kaže mama jer nakon što su joj još u trudnoći rekli da maleni ima vrlo malo šansi da preživi, ovo danas je mila majka. 

U trudnoći liječnici su primijetili ogroman problem. Bebica je u trbuhu bila sklupčana u fetus pozi, ali ne kako treba, nego naopako - s totalno iskrivljenom kralježnicom i još tada liječnici su sumnjali na najgore. 

Mama Corinna bila je očajna, no ipak se cijelo vrijeme nadala najboljem, samo da bebica preživi. A bebica nije mogla ispasti veći borac - pokazalo se odmah nakon poroda.  

Iako je taj položaj tijela bio iznimno opasan, maleni je od rođenja bio kritično samo u jednom trenutku, kada su ga morali oživljavati, ali sada, unatoč brojnim tretmanima i dijagnozi koju ima, a ona nije benigna, maleni gazi kroz život s ogromnim osmijehom na licu i sve što su rekli da neće moći - on prkosi svima! 

"Naš Rossy zaista je borac kakvog nema. Ima groznu skoliozu i dijagnozu Arthrogryposis Multiplex Congenita (višestruke prirođene kontrakture), što je rijetki neuromišićni poremećaj koji je zahvatio sve njegove organe, uključujući i njegovo srce i pluća. Zbog svega toga nitko nije očekivao da će maleni danas moći raditi sve ovo što radi", rekla je ona.

A iako je njegova dijagnoza itekako ostavila traga na njemu, posebno na njegovim rukama jer su mi mišići doslovno neučinkoviti, maleni se jako dobro snašao i sve što radi, radi na svoj način. Ako ne može rukama, maleni se već sada priviknuo pa je mnoge radnje naučio raditi svojim nogicama. Onako kako može, ali se ne predaje. I pritom se ne prestaje smijati i svojim roditeljima priređivati svakodnevna iznenađenja. 

"Sad je tu, sekundu nakon toga on je već negdje drugdje. Otpuzao je brzinom munje", ispričala je mama medijima, a iako je u fazi kada bi se već trebao početi oslovljavati na svoje nogice, u čemu mu liječnici žele pomoći posebnim protezama maleni, čini se, to još ne želi. "Shvatio je da je puno brži dok puže, pa ne želi hodati", rekla je. Liječnici mu žele ponuditi i posebno vozilo jer je već odavno naučio voziti svog "Jurića" na akumulator, u kojem juri uz obavezan osmijeh kojim uveseljava sve oko sebe.

"Ponekad mi je jako teško samo kad se sjetim što je sve morao proći u svom životu, a tek mu je godinu dana, ali onda se sjetim da samo jedno od troje djece s ovakvom dijagnozom preživi i nadživi sve i znam da moram biti sretna zbog njega", kroz suze je ispričala za Global Edmonton mama Corinna, pružajući javnosti dokaz da čak i bebe s ovako teškom dijagnozom mogu pobijediti sudbinu. 

 

Pročitajte više