Blogerica čija 4-godišnja kći još nosi pelene priznala da ni sina ne sili da ih skine

BLOGERICA Laura Mazza poznata je kao žena bez dlake na jeziku. Ova 33-godišnja Australka majka je troje djece, a na društvenim mrežama gotovo svakodnevno progovara o roditeljskim dužnostima. Ovoga puta na red su stigle pelene, odnosno odvikavanje od njih. Naime, njezina četverogodišnja kći Sofia još uvijek ih nosi zbog čega ponekad, kako kaže, nailazi na osude. 

Ona u tome ne vidi ništa loše pa nema namjeru ni dvogodišnjeg sina siliti na odvikavanje od pelena dok ne bude spreman. Međutim, nedavno ju je medicinska sestra upitala je li ga počela učiti na obavljanje nužde na WC-u.

"Satima sam joj govorila na telefon da je genijalac. Rekla sam joj da slaže rečenice, uči se empatiji, igra se, sam se hrani. A ona me upitala ide li na WC. Ne, nije spreman. Onda mi je počela govoriti da bih ga trebala ohrabriti, čitati mu knjige, posjesti ga na WC školjku. U principu da ga moram prisiliti", napisala je na Facebooku. 

"And have you started toilet training?" I spent an hour on the phone for my nurse check up for James. They check up on...

Objavljuje Laura MazzPetak, 11. rujna 2020.

"Djecu se prisiljava da odrastu, da ustanu i govore i idu na WC u određenoj dobi. Zašto?" upitala se. 

Potom je pojasnila da njena kći još uvijek nosi pelene jer ju je stručna osoba u određenom trenutku prisilila da sjedne na WC. 

"On nije spreman i kad bude, imat će moju podršku. Ovo je razlog zbog kojeg se majke, posebno nove, osjećaju inferiorno. Zbog ovakvih sranja", poručila je. 

Njezin najstariji sin Luca sad ima šest godina, a počeo je obavljati nuždu na WC školjci kad je imao skoro četiri godine.

I am an essential worker, so I feel I’m qualified to say that we we need to give a big round of applause to the...

Objavljuje Laura MazzUtorak, 25. kolovoza 2020.

"Djeca imaju svoje vrijeme, kad su spremni, i vi ste spremni. Ne osjećajte se loše i pustite ih da budu djeca", zaključila je Mazza.

Mnoge majke su joj zapljeskale na hrabrosti i složile se da nisu sva djeca ista te da ne postoji pravilo kada će skinuti pelene ili ostvariti neka druga postignuća.

Pročitajte više