Bradley Cooper se uvijek tuširao s tatom. Psihologinja: To je OK do 5. godine

Foto: EPA

Bradley Cooper nedavno se prisjetio svog djetinjstva i otkrio da se gotovo uvijek tuširao sa svojim tatom dok je odrastao. 49-godišnji glumac izjavio je da je njegov otac često znao hodati gol po kući, pa on danas nema problem s tim da je njegova šestogodišnja kći Lea u kupaonici u isto vrijeme kad i on.

"Razgovaramo dok ja sjedim na WC-u, a ona je u kadi", rekao je Cooper u podcastu Daxa Shepherda 'Armchair Expert'.

Psihologinja Wendy Lane smatra da tuširanje s roditeljima u mlađoj dobi može koristiti djeci, ali tvrdi da bi ta praksa trebala prestati kada dijete navrši pet godina.

"To može biti način da dijete naučite točna imena dijelova tijela, da mu objasnite fizičku razliku između spolova i da mu objasnite kako se tijela mijenjaju tijekom odrastanja. Također, to je prilika da dijete podučite osobnim granicama. Važno je djeci dati do znanja da su njihova tijela samo njihova", pojasnila je Lane za Today.

Ipak, naglašava da nitko ne bi trebao dirati intimne dijelove tijela djeteta, osim ako mu tako ne pomaže pri kupanju ili brisanju nakon obavljanja nužde.

"Tuširanje ili kupanje s djetetom praksa je koja treba prestati kada dijete to više ne želi, što se obično događa između 3. i 5. godine", dodala je Lane.

Pročitajte više