Dadilja djeci vegetarijancima dala pileće medaljone, mama traži naknadu od 560 eura

Foto: Shutterstock

19-godišnja dadilja našla se u nezgodnoj situaciji nakon što je djeci svoje klijentice dala da jedu pileće medaljone. Naime, djeca su vegetarijanci, pa je taj potez dadilje razbjesnio njihovu majku koja sada od dadilje traži 560 eura odštete za "emocionalno zlostavljanje".

Dadilja je na Redditu objavila da je čuvala devetogodišnjeg dječaka i sedmogodišnju djevojčicu. Djeca su bila pristojna i zamolila su dadilju za pileće medaljone iz McDonald'sa. Ona im je odlučila udovoljiti, ne znajući da ih roditelji odgajaju kao vegetarijance.

"Mama je došla ranije kući i vidjela djecu kako jedu pileće medaljone. Doslovno im ih je istrgnula iz ruku i počela vikati na mene da sam užasna osoba jer dopuštam njezinoj djeci da jedu mrtve životinje. Vikala je i na djecu", prisjetila se dadilja.

Tvrdi da ju je majka izbacila iz kuće i nije platila čuvanje. Kasnije joj je poslala poruku u kojoj traži 280 eura za svako dijete.

"Rekla je da ću tako nadoknaditi emocionalnu štetu koju sam nanijela njezinoj djeci, a ako ne pristanem, završit ćemo na sudu. Odbila sam platiti jer mi nije rekla da su vegetarijanci. Ja poštujem svačiji izbor prehrane, ali nisam znala da obitelj ne jede meso, pa se ne smatram krivom. Njezin odgovor bio je da ne bih trebala pretpostavljati da svi jedu meso", dodala je dadilja.

Prijetnja sudom nije je uznemirila jer su joj tata i brat odvjetnici, ali ipak je upitala druge što bi učinili u njezinoj situaciji. Većina ju je podržala.

"Njena je odgovornost bila reći vam da su joj djeca vegetarijanci. Još uvijek ti duguje novac za čuvanje djece. Traži to od nje, a ne da joj još platiš 280 eura odštete po djetetu", poručila je jedna osoba.

"Daj njezine kontakt-podatke svojim odvjetnicima. Pitaj je kada možeš očekivati isplatu ili trebaš li i to riješiti na sudu", komentirala je druga.

Pročitajte više