Dadilja pozvala policiju jer se majka djece koju je čuvala nije vratila kući

Foto: Pexels

ANONIMNA 28-godišnja dadilja pita se je li pogriješila što je pozvala policiju majci koja se nije vratila u dogovoreno vrijeme. Na Redditu je dala uvod u cijelu situaciju pa prepričala incident.

"Bila je to laka zarada, ali mama nikad nije dolazila kući na vrijeme. S vremenom sam je počela pritiskati da mi kaže kada će doći jer više ništa nisam uspijevala obaviti", kaže. 

Međutim, iako joj je majka počela govoriti kada se planira vratiti, nikada se nije pojavljivala u dogovoreno vrijeme. 

"Išla sam joj čuvati djecu kako bi ona mogla na subotnji brunch, a ne bi je bilo od 11 do 19 sati. Moj cijeli dan bi otišao u nepovrat. Ne bi me ni nazvala da kaže da će kasniti, samo bi ostala vani", pojasnila je.

A prošle subote sve je eskaliralo. Pozvala je policiju. 

"Došla sam kod nje u 18 sati, a ona se obećala vratiti do 21. Napomenula sam joj da planiram izaći s prijateljima i da je molim da dođe kad je rekla. Naravno, u 21 sat nije je bilo. Zovem je, nema odgovora. Šaljem poruku, i dalje ništa. Već su 22 sata, bezuspješno je pokušavam dobiti. U ponoć mi je bilo jasno da su moji planovi uništeni, ali sam ljutita i iscrpljena. Nazovem je i ostavim joj poruku na govornoj pošti da ću, ako se ne pojavi u roku od sat vremena, smatrati da su djeca napuštena i pozvati policiju. Šaljem joj to i u poruci", prepričava dadilja. 

Pokušala ju je kontaktirati i nakon 30 minuta, uz napomenu da ne poznaje ni oca djece ni bilo kojeg drugog člana njezine obitelji pa zbog toga ne može nikoga drugoga kontaktirati. 

"Kad je prošlo još 15 minuta, ispunila sam svoju prijetnju i nazvala policiju. Kad su došli, pokazala sam im poruku u kojoj je majka navela kad će doći kući. I policijski službenici su je pokušali kontaktirati, ali bez uspjeha. Rekli su mi da mogu ići, a djecu su odveli u policijsku postaju", nastavlja.

U 3 sata ujutro probudio ju je bezumni poziv majke koju je zanimalo gdje su joj djeca.

"Rekla sam joj da sam ispunila svoju prijetnju i da provjeri u policijskoj stanici. Opsovala me, prekinula sam vezu i otišla spavati", kaže. 

Sljedećeg dana od majke je dobila poruku da je policija o svemu obavijestila oca djece, kao i da je socijalna služba pokrenula istragu. Ističe da nije mislila ništa loše, kao i da je bila uvjerena da nije pogriješila sve dok joj prijateljica nije rekla da je trebala pričekati majku i više nikada ne čuvati djecu, a ne zvati policiju. 

"Pitala me vrijedi li njezin potencijalni gubitak djece moje sitničavosti", dodala je dadilja i upitala druge je li doista pogriješila.

Objava je skupila preko 20 tisuća komentara. Prema većini korisnika, dadilja nije pogriješila te ponašanje majke smatraju neodgovornim. 

"Nemarna je i neodgovorna. Zaslužila je istragu ako se ne može potruditi čak ni odgovoriti", kaže jedna osoba.

"Iako bih vjerojatno učinio što i vaša prijateljica, ne krivim vas uopće što ste pozvali policiju. Dječji vrtić bi učinio isto da se netko ne pojavi po dijete šest sati", dodaje druga. 

"Sebična je i sama kriva za sve posljedice", ističe treća. 

Iako su mnogi korisnici Reddita podržali izbor dadilje, bilo je i onih koji su primijetili da je trebala odavno prestati raditi za tu obitelj.

Pročitajte više