Dječji psiholog otkriva najgoru stvar koju roditelj može reći svome djetetu

Foto: Shutterstock

DJEČJI psiholog Sam Wass, poznat po pojavljivanju u mnogim popularnim televizijskim emisijama, podijelio je nekoliko mudrih riječi o roditeljstvu. Naime, u intervjuu za Mirror otkrio je neke od najgorih stvari koje roditelji mogu reći svojoj djeci, a trebalo bi ih izbjegavati.

On tvrdi da je najgora stvar koju možemo učiniti pokušati reći svom mališanu da ne smije osjećati određene emocije, bez obzira na to je li riječ o njegovoj tuzi, ljutnji, frustraciji, strahu ili uznemirenosti.

''Bilo kakav pokušaj suzbijanja ili ignoriranja emocija djeteta ne funkcionira, niti kod odraslih, a naročito ne kod djece. Ne možete samo tako nekome reći da prestane osjećati određene emocije. To je nemoguće'', objasnio je Wass.

''Tako, naprimjer, na početku školske godine uvijek možemo vidjeti roditelje kako ispraćaju svoju djecu, vuku ih za ruke i opraštaju se s njima, a njihovo dijete je u suzama. Roditelji idu s njima i govore im sretno, neka se ne boje, da će sve biti u redu. A to je upravo ono što ne biste trebali činiti jer to jednostavno ne funkcionira'', dodaje.

Pročitajte više