Djevojke u školama podučavaju kako promijeniti gume i ulje, roditelji su oduševljeni

SKUPINA tinejdžerica u srednjoj školi u Sydneyu nedavno je usvojila vrijedne vještine. Kako piše Daily Mail, 11 djevojaka u dobi od 16 do 17 godina naučilo je kako se ponašati u slučaju prometne nesreće, kako provjeriti razinu tlaka u automobilskim gumama i zamijeniti ulje.

Ideja se počela razvijati kad se tvrtka Galmatic, koja žene podučava održavanju automobila, javila koledžu Stella Maris. 

"Godišnje podučavamo do 100 tisuća tinejdžera u školama u svim dijelovima Sydneya kako održavati automobil i pomažemo ljudima da se osjećaju ugodnije i sigurnije za volanom. Naši tečajevi nisu namijenjeni samo tinejdžerima", rekla je za Daily Mail Australia direktorica Galmatica Elena Mitakos. 

ESSENTIAL LIFE SKILLS // Our Year 11 girls today were taught some essential DIY car maintenance skills by Galmatic; how...

Objavljuje Stella Maris College, ManlyČetvrtak, 22. listopada 2020.

Pomoćnica ravnatelja koledža Stella Maris Amy Smith kaže da su polaznice radionice jako zadovoljne, kao i njihovi roditelji.

"Povratne informacije su jako dobre, učenice kažu da su edukatorice strpljive i temeljite", ističe Smith. 

Svi su zadovoljni interesom učenika za radionice, a o njihovoj korisnosti svjedoče i komentari na Facebook stranici škole.

"Ovo je fantastično! Voljela bih da sam i ja mogla naučiti ove vještine. Korisno je učiti djevojke da budu jake i neovisne", kaže jedna žena.

"Kao mama jedne od 11 polaznica tečaja, mogu reći da je ovo hvalevrijedno. Stvarate sigurne vozače koji imaju važna znanja", dodaje druga.

Pročitajte više