Emotivna poruka učiteljice dirnula mnoge: "Mame, prestanite osjećati krivnju"

Foto: Pexels

SVAKA majka barem je jednom imala osjećaj krivnje kada je u pitanju njezino dijete. Posvećujem li mu dovoljno vremena? Jesam li se možda prerano vratila na posao? Usklađujem li kako treba posao i obiteljski život? Sve su to pitanja s kojima se majke svakodnevno suočavaju, a ne bi trebale jer, budimo iskreni, majčinstvo je sve samo ne jednostavno.

Upravo o tom sve češće prisutnom osjećaju krivnje kod majki progovorila je jedna učiteljica, a njezinu emotivnu poruku podijelila je majka dvoje djece Anna Mellor na svom TikTok profilu.

@mellorlite Not me crying on the internet again #momguiltsupport #momguilt ♬ original sound - Anna Mellor

''Kad pogledam po svojoj učionici, ne mogu reći tko je prvi propuzao, tko prohodao ili govorio u rečenicama do 15 mjeseci. Ne mogu vam reći ni koga je njegova majka dojila, a tko je jeo na bočicu. Ali znate što mogu reći kad ih pogledam? Mogu reći koje obitelji cijene ljubaznost i manire u svom domu. Mogu reći koje se dijete osjeća voljeno i sigurno kod kuće (i u školi, što nažalost nije svačije iskustvo)", napisala je u poruci koju je prenijela Mellor.

"Mogu znati kako razgovarate sa svojom djecom po tome kako ona razgovaraju s drugima. Kad gledam svoje učenike, ne vidim njihove prekretnice, vidim samo tko su oni - njihova srca, njihova djela, njihov unutarnji glas, njihove borbe i trijumfe, i vidim vas, drage majke, i svu vašu ljubav koju ulijevate u njih", poručila je majkama.

Poruka je posebno dirnula Annu, koja kaže da osjeća kao da joj je veliki teret skinut s leđa. Naime, majčinska krivnja je vrlo stvarna i česta.

"To je iscrpljujući osjećaj kojeg se kao majke jako teško možemo riješiti. Mislim da je ova poruka utjeha koja mnogim mamama treba svakodnevno. Svaka od nas radi za svoju djecu najbolje što može, ali ponekad imamo osjećaj da ništa što radimo nije dovoljno dobro'', prokomentirala je na kraju videa, koji su komentirale mnoge druge majke suočene s istim problemom.

''Ovo je toliko točno. Svaki dan krivim samu sebe za nešto, a ne primjećujem koliko toga radim za svoje dijete. Rasplakala si me'', samo je jedan od mnogih komentara podrške.

Pročitajte više