Feministica koja je mrzila muškarce rodila sina pa promijenila mišljenje

SPISATELJICA iz New Yorka odlučila je podijeliti svoju priču.

Allison Hope, koja je sebe nazivala "feminazijem", kaže kako je bila istinska mrziteljica muškaraca te da se još uvijek pokušava oporaviti od toga te prihvatiti drugačije mišljenje.

"S 15 godina sam shvatila da sam lezbijka. Da sam feministica, znala sam još dok sam bila u trbuhu", započela je svoju priču.

Otkrila je kako je njezina majka bila snažna žena koja joj je svakodnevno dokazivala da žene mogu nadmašiti muškarce.

"Radila je i zarađivala više novca nego moj tata, istovremeno se brinula o kući i bila bolji roditelj od njega. Odrasla sam svjedočeći snazi jedne žene koja je to sve radila i muškarcu koji je uzrokovao nevolje", prisjetila se.

Osim njenog oca, ni drugi muškarci u njenoj blizini nisu bili osobe vrijedne divljenja.

"Moji susreti s muškarcima bili su puno negativniji od svih koje sam imala sa ženama. Imala sam dečka koji me poljubio na silu, jednog koji mi je uzeo djevičanstvo protiv moje volje, jednog koji mi je sipao nešto u piće da me iskoristi i jednog koji je izlazio s mojom najboljom prijateljicom i hvatao me dok bih spavala", otkrila je.

Vrlo brzo je počela mrziti muškarce.

"Šalila sam se da su muškarci niža vrsta u evolucijskom lancu, o čemu svjedoči njihova prekomjerna dlakavost i nezgrapno tijelo. S vremenom je moja šala prerasla u suptilan ton u koji sam zapravo počela vjerovati", ispričala je te otkrila da se trudila pomoći ženama da pobjegnu od loših muškaraca, a pomagala je i onima koje nisu imale snage "izaći iz ormara" te priznati sebi i drugima svoju seksualno orijentaciju.

Kako kaže, u to vrijeme nije imala gotovo nikakvu interakciju s muškarcima, a nakon nekog vremena se i vjenčala sa svojom partnericom. Odlučile su postati roditelji, ali sve se promijenilo kada je na ginekološkom pregledu saznala da nosi dječaka. Iako je njezina partnerica bila oduševljena, ona nije bila sigurna da dijeli njezinu sreću.

"Imam penis u sebi, pomislila sam problijedivši. Cijeli svoj život sam se trudila da ne bude tako, a na kraju sam prizvala muškarca u svoje tijelo i u svoj dom", napisala je za Men's Health.

Cijelu trudnoću brinula se oko toga kako će odgajati muško dijete. Iako je bila svjesna da ne može odabrati spol svog djeteta, čvrsto je vjerovala da će roditi djevojčicu te na nju prenijeti svoje stavove. Dan kada je saznala da nosi dječaka sve je promijenio.

"Onog trenutka kad se moj sin rodio, kad sam ugledala njegovo sićušno, zadivljujuće lice, znala sam da se nemam zbog čega brinuti. Bila sam zaljubljena u ovog malog čovjeka koji se slučajno rodio kao muškarac. Svi moji loši osjećaji prema muškarcima izblijedjeli su kad sam shvatila da ne postoji način da nametnem svoje pristranosti ovoj nevinoj osobi", prisjetila se.

U svom sinu ne vidi negativne osobine koje je naučila povezivati s muškarcima nego "praznu ploču ljudskog bića" koja ima potencijal postati nevjerojatna osoba. Svjesna je da to kakav će njezin sin postati ovisi i o njoj te njezinoj supruzi, kao i okolini u kojoj će rasti.

Osim toga, shvatila je da je taj mali čovjek uspio promijeniti njezin stav o muškarcima.

"S vremenom se ovoj mrziteljici muškaraca dogodilo čudo. Moja ljubav prema mom sinu bila je toliko velika da se prelila. Ulovila sam se da se smijem svim dječacima koje sam vidjela na ulici. Ti dečki izrastaju u muškarce, shvatila sam", piše ona.

Priznaje da je ozbiljno morala promijeniti vlastita razmišljanja, ali i naučiti biti pažljiva u pogledu stereotipa. Svjesna je da svojim ponašanjem može loše utjecati na sina, pa čak i izazvati mu komplekse, a to nikako ne želi. Ipak, želi ga odgojiti u duhu feminizma.
 

Pročitajte više