Ganut će vas ono što je ovaj učitelj učinio za djevojčice koje su ostale bez oca

Foto: Facebook

STEVE CULBERT, učitelj iz Michigana, svojom je predivnom gestom oduševio mnoge, a neke čak i ganuo do suza. 

Svoje dvije bivše učenice, sedmogodišnju Avery i osmogodišnju Aliviju Reece, Steve je odveo na školski ples na koji su djevojčice trebale ići sa svojim ocem, ali je on u to vrijeme bio u bolnici. 

"Čim sam doznao da im se 32-godišnji otac, koji je bolovao od krvožilnog poremećaja, vrlo vjerojatno neće vratiti iz bolnice do dana plesa, počeo sam smišljati kako da im pomognem. Bilo mi je žao da ne odu na tradicionalni školski ples očeva i kćeri, zbog čega sam ih ja odlučio odvesti. Moje dvije kćeri idejom su bile oduševljene", započeo je priču Steve.

"Odlučili smo im napraviti pozivnice i dati ih u bolnici ispred njihovog oca jer smo htjeli da i on bude dio plana. Međutim, to se nažalost nije dogodilo jer je njihovom tati bilo jako loše. Pozivnice sam im stoga dao dva dana nakon toga ne znajući da je njihov otac preminuo", rekao je.

"Djevojčice su mi sljedeći dan prišle u školi i rekle kako bi im bilo drago da idem s njima na ples. Nisam oklijevao, istog sam trena počeo s pripremama", kazao je.

"Posvetio sam im cijeli jedan dan. Odveo sam ih ujutro na doručak po njihovom izboru zajedno sa svojom suprugom i našim kćerima, rezervirao im termin u salonu u kojem sam nekada radio kako bi djevojčice uredile kosu i nokte. Nakon silnih pripremama, stavio sam im narukvice s cvijećem na zapešća i odveo ih do dvorišta jer ih je tamo čekalo još jedno iznenađenje - limuzina kojom su otišle na ples", ispričao je.

No tu nije bio kraj iznenađenjima. Prije nego što je ples krenuo, Culbert je djevojčicama dao balone na kojima je pisalo #BudiKaoLuke da ih puste u nebo, u spomen na njihovog oca koji je donirao organe. 

"Bio je to snažan i emotivan trenutak koji nikada neću zaboraviti. I sam znam koliko je malo dobrote potrebno nekome tko je prošao kroz ono što su prošle djevojčice. Izgubio sam brata koji je obolio od rijetke vrste raka kada sam imao 11 godina. Bilo je strašno", poručio je ovaj dobroćudni učitelj.

Pročitajte više