Glumica u suzama jer joj sin odlazi na koledž: Najteže što se može dogoditi mami

Foto: EPA-EFE

GLUMICA Cate Blanchett inače obiteljski život čuva daleko od očiju javnosti kako bi njezina djeca odrastala u miru. U braku s dramskim piscem Andrewom Uptonom dobila je tri sina, Dashiella, Romana i Ignatiusa, a potom je 2015. godine posvojila i djevojčicu po imenu Edith Vivian.

Slavna oskarovka je prije nekoliko godina priznala da se tek nakon što je posvojila kćer osjećala kao da je prvi put postala majka iako, naravno, to ne umanjuje njezinu ljubav i povezanost sa sinovima.

U najnovijem intervjuu je priznala kako je pred njezinom obitelji velika prekretnica. Naime, najstariji sin Dashiell napunio je 18 godina i priprema se za odlazak na koledž, a brižnoj majci to poprilično teško pada.

Tako je gotovo u suzama odgovorila na pitanje koji su njegovi daljnji planovi za školovanje.

"Želite me natjerati da zaplačem?" pitala je novinare.

"To je zaista golema prekretnica. Teško mi pada i sama pomisao na njegov odlazak na koledž. Ponekad me u intervjuima pitaju što je najteže kod roditeljstva, a ja vam sada mogu reći da je to upravo trenutak kad djecu treba pustiti da odu u samostalni život, zaključila je te dodala kako je jako ponosna na svoju djecu.

Ipak, jasno joj je da je njezin sin sada odrastao i da mu više nije toliko potrebna kao u djetinjstvu.

"Na nama je da redefiniramo našu vezu s djecom i dopustimo im da postanu odrasle osobe. Ako ništa drugo, nabavit ćemo još jednog psa", našalila se glumica.

Pročitajte više