Hillary Clinton pročitala nesuđeni inauguracijski govor, suznih očiju pričala o majci

Guliver Image

U GOVORU koji je pripremila u slučaju da pobijedi na američkim predsjedničkim izborima 2016. godine, bivša američka državna tajnica Hillary Clinton bi govorila o svojoj majci i naglasila joj da postaje prva žena izabrana u Bijelu kuću, piše People.

Čitajući svoj cijeli govor za MasterClass osobito je bila emotivna kad se približio dio o njenoj majci, Dorothy Rodham, koja je umrla 2011. godine.

Dorothy Rodham imala je teško djetinjstvo

Njeni roditelji su je poslali vlakom da živi sa svojom bakom i djedom kad je imala osam godina, a morala je biti prisiljena raditi kao sluškinja kad je imala samo 14 godina.

Clinton je zadržavajući suze rekla: "Mislim na svoju majku svaki dan. Ponekad mislim o njoj u tom vlaku... Voljela bih da sam mogla pronaći malo drveno sjedalo na kojem je sjedila, držeći čvrsto svoju još mlađu sestru. Sama, prestravljena. Još nije znala koliko će patiti. Još nije znala da će pronaći snage pobjeći toj patnji."

Preplavljena emocijama, Clinton je nastavila: "Sanjam o tome da dođem do nje, sjednem do nje, uzmem je u svoje ruke i kažem joj: 'Pogledaj me. Poslušaj me. Preživjet ćeš. Imat ćeš svoju dobru obitelj i troje djece. Koliko ti god to teško bilo zamisliti, tvoja kći će odrasti i postati predsjednica Sjedinjenih Američkih Država.'"

Pročitajte više