Holivudska tračerica u strahu jer će možda morati na carski rez

Foto: Instagramhttps://www.instagram.com/p/B2TT271FZYV/

OTKAKO je objavila da čeka prvo dijete, Shay Mitchell je potpuno iskrena o trudnoći, a posebno tegobama i strahovima kroz koje prolazi. Otkrila je da je muče otečena stopala, da zbog česte potrebe za mokrenjem nosi pelene, a sa suprugom je žestoko zaratila jer je njegovo mišljenje da ne bi trebala odabrati epiduralnu anesteziju. Sada se suočila s još jednom stvari. Priznala je da će možda morati roditi carskim rezom, što ju je jako zabrinulo.

“U ovoj zadnjoj fazi trudnoće saznala sam da ću možda morati na carski rez, a to je opcija koju uopće nisam razmatrala. Stvarno se nadam da će sljedeći posjet liječniku rezultirati dobrim vijestima jer, iskreno, užasno sam nervozna”, napisala je u opisu trudničkog videodnevnika koji vodi na YouTubeu.

32-godišnja Mitchell koja se proslavila ulogom Emily Fields u teen seriji Slatke male lažljivice kaže da je razlog za eventualni carski rez velika beba.

“Ne mogu ni govoriti o tome. To me jako zabrinjava. Ne želim tako roditi. Ne muči me što je to operacija, nego i dugotrajniji oporavak. Stvarno to ne želim. Ako ću morati ležati u krevetu, poludjet ću. Ne možete ni podizati ništa zbog boli”, pojadala se pa se našalila da joj samo jedna stvar olakšava.

“Mislim da je Beyonce rodila carskim rezom. To je jedina stvar zbog koje se osjećam bolje.”

No, stručnjaci kažu da nema potrebe za tolikom brigom. 

Nakon carskog reza, žene mogu osjećati bol, ali ona ne mora nužno biti neizdrživa.

“To ovisi o puno faktora. Primjerice, zdravstvenom stanju prije operacije, o tome je li žena već rađala te je li carski rez unaprijed zakazan ili hitan”, pojasnila je liječnica Alyssa Dweck za časopis Women’s Health.

“Moguće je da će žena nakon carskog reza biti otečena jer im se daje dosta tekućine tijekom samog zahvata, a tijelu treba par dana da se riješi viška. Zbog toga je očekivano pojačano znojenje i mokrenje 48 sati nakon operacije”, upozorava dr. Lauren F. Streicher.

Također, ne savjetuje se podizanje tereta, tjelovježba i kućanski poslovi barem osam tjedana nakon porođaja, ovisno o tome kad vam liječnik da zeleno svjetlo, ali vrijedi i u slučaju vaginalnog porođaja.

Pročitajte više