Index Mame zajedno skidaju kile i jačaju mišiće - 22. dan i nešto skroz novo!

Foto: Index 

VRIJEME je za nešto novo. Posebno ako vam je rutina posljednjih dana već dosadila. razmišljali smo o jednom tjednom plank izazovu, ali onda smo se sjetile - djeci to neće biti zabavno. I dalje vježbate s djecom, zar ne? Oni su vam poticaj i onaj dodatni zabavni moment ovog ozbiljnog projekta.  

Zato smo pronašli jedan savršen trening, gotovo pa bismo mogli nazvati - kuhinjskim! Jer će vam narednih dana za vježbu biti potreban i jedan stolac. Veliki za vas, a mala hoklica/stepenica za klince. I vaš tandem, tri, ekipa... spremna je za novu kuru vježbanja.  

Trening je također koncipiran tako da ne traje dugo, a da vam da dovoljno materijala da se vaše salence topi, a mišići rastu sve dok ne izbiju na površinu. I tada ste na konju! 

No prije svega - još jedan savjet. Onaj kojeg smo već toliko puta ponovili - proteini, proteini, proteini. Ili - drugim riječima - zdrava hrana za vaše mišiće i vaš stalan osjećaj sitosti. Meso, jaja, sirevi, jogurti i namirnice kao što su slanutak i leća. Kombinirajte ih svakodnevno, ne gladujte - jer nitko nije gladan postigao - ništa! 

A sada vježba: 

Kako je neke stvari kao što je vježba s gomilom poteza teže objasniti riječima, ovoga vam puta donosimo savršen, jednostavan video s instrukcijama za čak 10 vježbi sa stolcem. 

Napravite svaku od njih barem s deset ponavljanja i vjerujte, izvježbali ste sve što ste danas trebali. 

1. Step jednom nogom – jednom nogom stajete, a drugu dižete

2. Sklekovi na nagibu

3. Propadanje

4. Dizanje i sjedanje s jednom nogom

5. Bugarski čučanj

6. Sklekovi nizbrdo

7. Plank nizbrdo s dizanjem noge

8. Most s nogama na stolcu

9. Naskoci

10. Nagib u stranu 

Pročitajte više