Istraživanje potvrdilo da su u većini obitelji mame strože od očeva

Foto: 123RF

TITULA strogog roditelja u većini obitelji pripada mamama, pokazalo je to jedno istraživanje, prenosi Mirror.

Istraživanje provedeno među dvije tisuće žena pokazalo je kako većina majki vodi brigu o vremenu koji djeca provode ispred televizije, igranju računalnih igara, količini slatkiša i gaziranih pića koju konzumiraju, odlascima na spavanje, napisanim domaćim zadaćama i pojedenim obrocima. S druge pak strane, očevi su ti koji brinu o ponašanju i disciplini svoje djece.

"Roditelji često moraju raditi kao tim kada je u pitanju odgoj njihove djece, no jedan je roditelj uvijek stroži od drugog. U većini slučajeva su to mame", rekao je glasnogovornik Wellkida.

"Najčešće su mame te koje su strože bilo da je riječ o pisanju domaćih zadaći, uravnoteženoj prehrani ili izlascima. Očevi su opušteniji po tom pitanju, no oni više brinu o lošem ponašanju svoje djece", rekao je glasnogovornik. 

Studija je otkrila da četiri od deset majki i očeva svoj stil roditeljstva opisuju kao blag, dok ih 31 posto smatra da su strogi roditelji. 41 posto ispitanika smatra da su mame te koje su strože u obitelji, dok njih tri od deset misle da ta uloga pripada ocu. 

Zanimljivo je također da četiri od deset roditelja pokušavaju podmititi svoju djecu nagradama kako bi ih natjerali da pojedu sve s tanjura, dok njih 38 posto pokušava to postići prijetnjama da će im oduzeti nešto, npr. omiljenu igračku.

Pročitajte više