Jedna škola otvara vrata na Božić, a razlog je prilično zabrinjavajuć

Foto: 123RF

DRŽAVNA škola Park Community otvara svoja vrata na Božić kako niti jedno dijete ne bi ostalo bez božićne večere.

Šezdesetak mladih i jednak broj odraslih i umirovljenika moći će uživati u purici i prilozima u Hampshireu.

Škola se nalazi u siromašnom predgrađu Leigh Park, a božićni ručak financiran je donacijama dobronamjernika i volontera među kojima je velik broj učitelja.

Lokalne tvrtke platile su i poklone za mlade te zabavni popratni sadržaj poput Djeda Božićnjaka koji će im se pridružiti i dvorca za skakanje i igru.

“Božić stavlja pritisak na obitelji s malim ili nikakvim prihodima. Na Božić ćemo ovako barem znati da su svi siti. Za neke je bit Božića druženje s obitelji koje okuplja večera. To je i u našem fokusu”, izjavio je ravnatelj Christopher Anders.

“Odlično je da neke škole otvaraju svoja vrata zajednici na blagdane i svi mogu uživati u obiteljskom okruženju. Svaka obitelj trebala bi moći proslaviti Božić kod kuće, ali si neki, nažalost, to ne mogu priuštiti”, dodala je Alison Garnham iz organizacije Child Poverty Action Gropu koja se bori protiv siromaštva među djecom.

U Velikoj Britaniji, jednoj od najbogatijih zemalja na svijetu, jedan od pet stanovnika radi, ali ipak živi u siromaštvu, a taj problem ima utjecaj na djecu, na njihovo učenje, koncentraciju i ponašanje.

Pročitajte više