"Kad dozvolite da se porod dogodi prirodno, velike su šanse da se dogodi ovakvo čudo"

Foto: Facebook

JOŠ jedna zapanjujuća fotografija s poroda ovih dana grije srca mnogima. Jer je nevjerojatna i moćna.

Dogodilo se još jedno čudo i zapravo, još jedan dokaz da se bebe mogu roditi na toliko različitih načina.

Nekada davno nismo imali prilike svjedočiti ovakvim intimnim trenucima koji su stoljećima bili rezervirani samo za one koje rađaju i one koji pomažu na porodu.

Danas je situacija potpuno drugačija. Danas imamo priliku svjedočiti i vidjeti prave dokaze, toliko različitih iskustva, a jedno od njih je svakako i ovakav porod. Iako ovo nije prva takva fotografija koja je izašla na svjetlo dana, bez obzira na to, ne možemo joj se nadiviti.

>>>Jeste li ikada vidjeli bebu rođenu u netaknutom vodenjaku<<<

Kažu da se jedna od 80.000 beba rodi u svom vodenjaku. Svjedočili smo tome prilikom jednog poroda carskim rezom, no kažu da se češći slučajevi ipak ovakvi - uslijed vaginalnog poroda, i to uglavnom onda kada se ženu pusti da sama diktira svoj porod. Odnosno svoj ritam rađanja.

Tako je i ova mama, nakon strpljivog čekanja i osluškivanja svog tijela, na koncu dočekala dva čuda.

>>>Predivan prizor prvog udaha bebe rođene u vodenjaku<<<



Fotografija je snimljena za nedavnog poroda u Baby Moon In-u, porođajnom centru u Phoenixu, snimila ju je fotografkinja Nicole Coombs, a fotka je osvanula na poznatoj "trudničkoj" stranici Birth Without Fear. 

Uz fascinantan prizor, fotografija je potkrijepljena i predivnim riječima: "Kada dozvolite da se porod dogodi prirodno, velike su šanse da dogodi ovakvo čudo".

 

Pročitajte više