Kako zavoljeti svoje "novo" tijelo nakon poroda?

Foto: Instagram
 
NAKON bebe život se bitno mijenja. Osim što je potrebno dobro presložiti prioritete i kvalitetno se organizirati, mame često muči još jedan problem. Kako se nositi sa svojim novim tijelom? Strije, celulit, višak kilograma i opuštena koža najčešći su problemi novopečenih mama u ogledalu. Samim time javlja se i strah da više neće biti jednako privlačne svom partneru. Važno je razgovarati i osloboditi se tog straha. Kako poboljšati seksualni život i ponovno vratiti bliskost?
 
Oslobodite se strahova
 
Doktor Van Kirk, klinički seksolog i bračni terapeut tvrdi kako mnogo žena nakon poroda pati od iracionalnih strahova i tjeskoba, prvenstveno zbog hormona. U strahu od nove trudnoće često dolazi do postporođajne depresije ili čak ljubomore na pažnju koju vaš muškarac poklanja djetetu. Ovi strahovi su česti i treba ih se znati riješiti. Kako biste se ponovno mogli osjećati privlačnom, morate vratiti pozitivu u vaš život. Svjesni ste i sami koliko ste sami sebi privlačniji kada se dobro osjećate, odraz u ogledalu odmah je ljepši.
 
Ples
 
Nemate vremena za vježbanje? Kada beba spava plešite. Pustite omiljenu pjesmu, pod uvjetom da je odlična za ispucati sve negativno divljim plesom i ludo zaplešite. Nema opravdanja, ako se bojite da ne probudite bebu, stavite slušalice. Ples će aktivirati lučenje endorfina i osjećat ćete se bolje i privlačnije.
 
Seksi fotka
 
Doktor Kirk smatra kako će se žena mnogo lakše osjećati privlačnom ako vidi sama sebe u digitalnom obliku. Fotkajte se, a možete i iznenaditi partnera jednom fotografijom. Vjerujte nam, jedva će čekati da se vrati s posla.
 
Masaža
 
Partner ili prijateljica su se ponudili da će pričuvati bebu? Ne morate svaki put pristojno odbiti. Prihvatite pomoć i priuštite si masažu. Osim što će dobro doći vašim ukočenim mišićima, učinit će čuda i vašem umu. 
 
Spoj
 
Stručnjaci tvrde kako je najvažniji korak na putu da zavolite svoje novo tijelo dovoljno razgovora s partnerom. Ne dopustite da prešućene sitnice postanu veliki problemi. Razgovarajte o svemu, pa tako i o seksu. 
 
Zapisujte
 
Um je vrlo moćna stvar, stoga ga koristite tako da igra u vašu korist. Na papir zapišite sve ono što volite na svom tijelu i svaki put kada se osjećate loše pročitajte popis. Neka vam partner pomogne sastaviti ga, mogli biste se začuditi koliko stvari na vama primjećuje, a da niste ni znali.
 
Rublje
 
Čipkasti grudnjak nije pretjerano praktičan za dojenje, ali priuštite si pokoji komad seksi rublja kojim ćete iznenaditi partnera. 
 
Istraživanje
 
Stručnjaci su dokazali kako je najlakši način preuzeti kontrolu i povezati se ponovno sa svojim tijelom povremenim prakticiranjem masturbacije.
 
Uzmite si vremena
 
Ne morate se nužno upustiti u spolne odnose ako smatrate da još niste spremni. No ne odbijajte partnera kada vas pokuša zagrliti. Maženje uz film dobar je početak vraćanja samopouzdanja. 
 
Sakrijte kalendar i sat
 
Malena beba u domu bitno mijenja raspored odnosa. Nemojte ni pokušavati isplanirati dan i sat kada ćete stići voditi ljubav. Kada se ukaže prilika, iskoristite ju, bez pretjeranog kompliciranja.
 
Vjerujte partneru
 
Ako se partner trudi dati vam kompliment i oraspoložiti vas, prihvatite to. Ne odbacujte komplimente misleći da vam laže. Začudili biste se koliko stvari muškarci na ženskom tijelu ne primjećuju. 

Pročitajte više