Kreativna ideja: Izradite s djecom hranilice za ptice koje će krasiti vaš balkon ili vrt

Foto: Youtube screenshot

AKO ste u potrazi za kreativnim idejama kojima ćete zabaviti djecu, imamo rješenje. Od tetrapaka mlijeka možete izraditi hranilice za ptice inspirirane šarenim kućama u nizu u Newfoundlandu.

Naime, ovo je odlična aktivnost za djecu i roditelje jer crtajući i izrađujući predmete učimo razmišljati kreativno i izvan okvira.

Trebat će vam tri tetrapaka obojena u bijelu boju, vruće ljepilo, drveni štapići od sladoleda, tempere i kistovi, šilo, skalpel, olovka, uže i hrana za ptice.

Tetrapake prvo pobojajte u šarene boje poput crvene, plave i žute. Iscrtajte otvor za ptičju hranu u obliku vrata, pa ga skalpelom izrežite. To učinite sami, nemojte da djeca koriste skalpel kako se ne bi ozlijedila.

Nacrtajte prozore, stepenice, krov, što god vam padne na pamet.

Tetrapake zalijepite jedan uz drugi vrućim ljepilom, pa stavite na podlogu. Za podlogu zalijepite drvene štapiće od sladoleda kako bi ptice imale postolje na koje mogu stati kada dođu po hranu.

Na vrhu prvog i zadnjeg tetrapaka izbušite šilo rupu kroz koju ćete provući uže i objesite kućicu na stablo ili postavite na balkon ili u vrt.

Pročitajte više