Lekcija o autosjedalici koji bi svi roditelji trebali pogledati

Foto: Facebook

"NAKON što ste zavezali svoje dijete u sjedalicu, zapitajte se, biste li ga mogli ovako okretati? Pojas zato mora biti pravilno pričvršćen i postavljen da bi mogli proći ovaj test.

Prvo, ja sam ovo napravila da vidim koliko je sigurno svezana, ne nagovaram vas da napravite isto. Iako... Mislim da ovo vizualno jako dobro pokazuje u kakvim bi se situacijama moglo naći dijete u slučaju nezgode. I to puno jače nego ovako.", napisala je jedna mama uz ove fotografije. Uz nekoliko važnih savjeta njen je post uskoro podijeljen na tisuće puta pa ga je nadopunila sa svime što treba reći o sigurnosti djece u autosjedalicama i prometu naravno.

<><Kardinalne greške koje radimo s autosjedalicama<<<

Što je najvažnije? Pitanje postavljanja sjedalice u automobil i pojasa na dijete. Odgovor je u svakim uputama za korištenje. Svaki model ima svoja pravila i to je možda najbolji savjet kojeg vam mogu dati za vezanje djeteta u sjedalicu. Vodite se napisanim uputama jer zaista postoje prilične razlike. Naravno, u većini slučajeva preporučuje se vožnja djeteta do 2 godine starosti okrenuto prema nazad, a pojas svezan točno preko ili malo ispod ramena, a kod sjedalica koje gledaju prema naprijed također preko ramena ili malo iznad njega. I da samo vaša dva prsta stanu između tijela i pojasa.

Dodala je i puno drugi savjeta kao što je onaj da djeca do dvije godine mogu izdržati u sjedalicama unatrag, dovoljno su fleksibilni da negdje pospreme nogice, a puno znači za njihovu sigurnost i zdravlje u slučaju nezgode. Ipak bi sigurnost trebala biti na prvom mjestu, zar ne?

Svaka autosjedalica ima i neka svoja pravila pa stoga zaista - vodite se uputama koje ste dobili sa svojom sjedalicom. I tijekom zime, kada nose jakne, vežite ih bez nje i tako namjestite pojaseve.

Pročitajte više