Lijena mama: Kći ove žene nema raspored spavanja, jede kad poželi i radi nered

Foto: TikTok

SAMOPROZVANA lijena mama Kristyn Sommer iz Australije ima jednogodišnju kćer, a doktorirala je na temu dječjeg razvoja. Svom djetetu ne nameće nikakvu rutinu. Djevojčica sama bira kad će ići spavati, kad će jesti, a dopušteno joj je i raditi nered.

Sommer svojim objavama na TikToku razbija popularne mitove o roditeljstvu i uči roditelje kako smanjiti granice i time ne nanijeti štetu razvoju djece.

"Ja sam super, super lijena. Ne želim stalno zabavljati svoje dijete", priznaje.

Govoreći o svojoj metodi, objašnjava: "Ne namećem svom djetetu kad mora ići spavati. Prvo, to je pogoršalo moje mentalno zdravlje i ne funkcionira. Pokušavala sam je uspavati, čupala mi je kosu i satima smo tako provodile vrijeme. Drugo, pametna je. Ona zna kad treba na spavanje, baš kao i mi. Ponekad nismo dovoljno umorni da bismo zaspali."

@drkristynsommer

Reply to @lisali0nheart let’s stop judging parents for the decisions they make for THEIR family ##sleeptraining ##cosleeping ##parenting

♬ original sound - DrKristynSommer

U drugom isječku, nazvanom "Koji je najveći roditeljski mit koji ste ikad čuli?", Sommer kaže: "Trening spavanja ne daje djeci kognitivnu prednost kasnije u životu."

Ističe da znanost pokazuje da djeca koja su uvježbana za spavanje zapravo ne spavaju više od svojih vršnjaka koji nisu.

"Isto tako ne se brinem oko toga koliko jede. Ne paničarim jer nije pojela dovoljno i ne mislim da gladuje. A ako se usred noći probudi gladna, zar je to tako čudno? Zar se to vama nikad nije dogodilo?" pita.

Njena misija je naučiti kćer da sluša svoje tijelo. 

"Ako želite moj savjet, prestanite se brinuti o tome što vaše dijete jede i kada. Dopustite mu da vam to kaže", dodaje. 

@drkristynsommer

This is the ultimate parenting hack ##parenting101 ##parenting ##parentinghacks ##parentingtips ##motherhood ##momsoftiktok ##motherhoodunplugged

♬ Pieces (Solo Piano Version) - Danilo Stankovic

Na koncu, Kristyn dopušta svojoj kćer da radi nered. Štoviše, aktivno je potiče na to.

"Dopustila sam joj da bude neuredna. To je osjetilna igra dobra za razvoj djece. Odlična je za kognitivni razvoj i pomaže u razvoju i poboljšanju pamćenja te potiče jezični razvoj, osobito apstraktne pojmove. Doista pomaže smirivanju uznemirenog djeteta. Poboljšava finu i grubu motoriku i koordinaciju ruku i očiju, među nizom drugih stvari. Povrh toga, to je i uključivo. Svako se dijete može uključiti u neurednu senzornu igru", tvrdi.

Pročitajte više