Ovih šest stvari otkrivaju da se pretvarate u svoju majku

Foto: 123RF

MAJČINSTVO je poprilično siguran način da se s vremenom pretvorite u svoju majku. Možda zbog starenja ili dobivanje nove životne uloge, ali vaša mama može se početi pojavljivati u frazama koje izgovarate, vašim roditeljskim instinktima, pa čak i u načinu odijevanja. Sve više shvaćate koliko ste slične, više nego što ste ikad mogle zamisliti. A poznata je izreka da je imitacija najiskreniji oblik laskanja.

Evo šest stvari po kojima biste mogle prepoznati da se pretvarate u svoju mamu:

Pomno birate odjeću, dodatke i još puno toga u omiljenoj boji vaše mame. I onda se pitate kako se to dogodilo. Moguće je i da ćete primijetiti da ste jednako odjevene.

Kad povisite glas na svoje dijete, kroz glavu vam proleti uspomena o slušanju takvih riječi i tog tona glasa od mame. Primijetite da zvučite gotovo isto!

Forsirate se u obavljanju obaveza jer uvijek postoji nešto što treba napraviti, a potom se prepirete s mužem što ne sudjeluje dovoljno, potajno u sebi znajući da radije radite sve sami.

Čak i ako vam dijete još ne ide u školu, razmišljate o njegovoj budućnosti, načinima na koje će se ostvariti i talentima koje će usavršavati. Sjećate se svoje majke i njenih ambicija koje je imala za vas?

Pogledom na stare fotografije shvatite da izgledate vrlo slično kao i vaša mama kad je bila vaših godina. Čak je i frizura ista...

Ništa od ovoga nije loše, zapravo, ovo je dobra stvar. I vaša su djeca poput malih ogledala, a majčinstvo vam može otvoriti oči te pokazati da ste vi i vaša majka zapravo vrlo slične i imate mnogo istih karakteristika, dobrih i loših. Ovo je dobra prilika za intenzivnije zbližavanje s majkom nego ikad prije.

Pročitajte više