Mama četvero djece iskreno progovorila o postporođajnoj inkontinenciji

Foto: Instagram

MNOGE mame nakon poroda imaju zajedničku tajnu, a to je inkontinencija. Iako pogađa velik broj žena, često je tabu tema.

U trudnoći se maternica širi i stvara pritisak na mjehur. Porod oslabljuje mišiće zdjelice što onda može uzrokovati inkontinenciju, stanje u kojem ne možete kontrolirati mokrenje. To se ponekad događa kad kašljete, skačete ili trčite, a nekad bez posebnog razloga.

Rebecca Judd je model i televizijska voditeljica, ali i mama četvero djece. Prije devet mjeseci rodila je blizance Toma i Darcyja i odlučila javno progovoriti o ovom problemu.

Gostujući u showu 3 PM Pick-Up ispričala kako je iskoristila dječju pelenu nakon rođenja drugog djeteta. Daleko od kuće osjetila je potrebu za mokrenjem.

“Stala sam na parkiralištu, stavila dijete u auto, sjela i osjetila da neću moći zadržati mokraću”, priznala je Judd.

“Srećom, imala sam čistu bebinu pelenu, podsjetila se da sam mama i žena, i stavila je. Nisam napravila nered u autu i spasila se”, našalila se Judd.

Voditelj ju je upitao kako je to uspjela, a ona je odgovorila: “Imala sam trudničke gaće pa nije bio problem samo umetnuti pelenu. Spustila sam se niže u sjedalo kako me nitko na parkiralištu ne bi vidio, odvezla se i doma bacila pelenu.”

 

 

 

Pročitajte više