Mama čiji je sin progutao gumb-bateriju poslala važno upozorenje roditeljima

Foto: 123RF

JEDNOGODIŠNJI Mahziere završio je na hitnoj operaciji nakon što je progutao gumb-bateriju. Njegova majka Tasha Garrett progovorila je o ovoj tragediji kako bi podsjetila roditelje da budu oprezni.

"Znala sam za opasnosti koje nosi gutanje baterija, ali nikad nisam mislila da će se to dogoditi nama", rekla je za Good Morning America.

Nažalost, prema podacima Američke akademije pedijatara, to se događa tisućama djece svake godine. 

Liječnici vjeruju da je Mahziere bateriju progutao i do dva tjedna prije nego što je počeo pokazivati simptome. Bio je u redu, dobro je jeo, spavao i igrao se. Jednog dana postao je letargičan.

"Spavao je u automobilu dok smo išli po starijeg sina u školu", prisjetila se majka.

Ubrzo po povratku kući Mahziere je počeo cviljeti, a u ustima su mu se pojavili mjehurići. Garrett ga je odmah povela u bolnicu, gdje su zaključili da je dječak nešto progutao, ali ne i što. Podvrgnut je hitnoj operaciji kojom je utvrđeno da je riječ o gumb-bateriji.

Mahziere je proveo otprilike tjedan i pol u bolnici te se oporavio. Garrett misli da je njezin sin bateriju možda pronašao dok se igrao u kući rođaka, a sada želi osvijestiti roditelje o opasnosti sitnih baterija koje djeca mogu pronaći bilo gdje. 

"Djeca su jako brza. Čak i ako mislite da ih gledate, morate imati na umu da se kreću brže od vas", kaže Garrett.

Baterije uvijek čuvajte izvan dohvata djece.

Pročitajte više