Mama djeci pomoću komada papira pokazala što čini nasilje. Njena lekcija je važna

NASILJE je učestalo među djecom te mnogi od njih u nekom trenutku odrastanja iskuse nasilje, bilo verbalno ili tjelesno. Nikad nije prerano da s djecom razgovarate o nasilju i pokažete im koliko ono može naškoditi.

Mama, koja se na TikToku predstavlja kao @iamdiosa, svojim kćerima Alayni i Neeliji odlučila je pomoću običnog komada papira pokazati zašto nasilje drugima nanosi rane, koje ponekad ne zacijele i ostavljaju traumu koja traje cijeli život.

Svojim kćerima je rekla da komadu papira kažu ružne stvari.

"Ružan si", "Smrdiš kao pseća hrana", "Debeo si", "Zato te mama ne voli", krenule su nabrajati djevojčice. 

Mama je na svaku rečenicu gužvala papir, sve dok ga nije smotala u kuglu. Potom je rekla kćerima da se ispričaju papiru. Mama je na riječi isprike razmotala papir pa ih upitala: "Je li popravljen?"

Obje djevojčice su rekle da nije.

"Zato ne činite nad drugima nasilje. Jasno?" uzvratila je.

@_iamdiosa_

I just love this msg! ✌🏽❤️ ##stopbullying ##bully ##no ##stop ##bebetter ##parenting ##momslife ##momsoftiktok ##teaching ##viral ##fyp ##foryou ##foryoupage ##fy

♬ original sound - 👑 IamDiosa 👑

Poruka koju je poslala djeci je jednostavna, a snažna. Djevojčice su uspjele vizualizirati problem. Snimka je pregledana preko 16 milijuna puta.

Prema StopBullying.gov, djeca koja doživljavaju nasilje mogu biti tjelesno, socijalno, emocionalno, akademski i mentalno pogođena. Maltretirana djeca imaju veću vjerojatnost da će doživjeti depresiju, anksioznost, iskusiti zdravstvene tegobe i ostvariti lošija akademska postignuća. 

Pročitajte više