Mama djeci za Božić poklonila ugljen pa podijelila roditelje

Foto: Unsplash, Facebook

JEDNA mama iz Australije podijelila je internet nakon što je djeci za Božić poklonila kutiju ugljena. Žena iz Queenslanda tako im je pokušala objasniti da nisu bila dobra, ali je izazvala pravu debatu među drugim roditeljima.

Uz ugljen, djeci je napisala i pismo koje je potpisala kao Djed Božićnjak.

"Dao sam vam većinu toga što ste tražili, ali vidio sam užasno ponašanje i rečeno mi je da se previše svađate i ne poštujete svoju majku. Kao rezultat toga, odlučio sam da vam ove godine ne mogu dati što želite. Neka vam ovo bude lekcija… Uvijek vas promatram", stoji u pismu.

Majka je fotografiju kutije ugljena objavila u jednoj roditeljskoj grupi na Facebooku. Jednu ženu je prilično uznemirio njen postupak.

"Ovo je trauma za djecu. Uništila si čaroliju Božića", smatra. 

"365 dana u godini su tvoja djeca zločesta? Mislim da ovo nije lekcija, trebala si ih kažnjavati kad su se nedolično ponašala", dodaje drugi korisnik.

"Ako voliš svoju djecu, odnosit ćeš se prema njima s poštovanjem. Ovime to nisi pokazala", upozorio ju je treći roditelj.

Međutim, nisu svi protiv ovakvih metoda odgoja. 

"Ja sam umotala krumpire u ukrasni papir. Rekla sam im da je u svakom paketu bio dar, ali lošim ponašanjem su uzrokovali da se igračke pretvore u krumpire", pojasnila je žena.

Pročitajte više