Mama doji sinove stare pet i dvije godine, ne namjerava prestati do njihove osme

LAURA Isenhart svojim sinovima Joelu (5) i Bennettu (2) daje nekoliko krutih obroka dnevno, ali uz to ih i do tri puta u danu doji. Iako se zbog toga suočila s brojnim kritikama prijatelja i stranaca, namjerava to činiti sve do njihove osme godine.

“To ima ogromne prednosti za imunitet. Joel i Bennett nikad nisu imali gripu, upalu uha i nikad nisu koristili lijekove. Ljudi ne razumiju koliko je vitamina i nutrijenata u majčinom mlijeku. Mislim da ću ih prestati dojiti kad navrše osam godina. Ali ako i tada ne budu spremni prestati, neću im reći ne. Neću se jednog dana probuditi i reći da mi je dosta. Kad budu spremni prestati, to ćemo i učiniti”, kaže Laura.

Starijeg sina rodila je u svibnju 2015. Liječnici su joj savjetovali da ga prestane dojiti kad je dječak napunio šest mjeseci, ali ona je odlučila da neće.

“Mama je dojila mene i četvero braće do četvrte i pete godine. Počela sam mu davati krutu hranu, ali uz to sam ga dojila do šest puta u danu”, prisjetila se.

Kaže da sa zalihama mlijeka nikad nije imala problema, kao ni s dojenjem u javnosti. 

Zbog svega je, ističe, prijatelji kritiziraju.

“Kad je Joel imao dvije godine, neki od njih su mi rekli da ne smatraju normalnim što ga još uvijek dojim. Drugi su pitali ne mislim li da je prestar. Srećom, moj suprug i ostatak obitelji su se slagali s mojim izborom”, dodaje. 

U studenom 2017. rodila je drugog sina. Kaže da nije mogla odbiti starijeg, a dojiti mlađeg. 

“U tom trenutku samo nisam htjela da se jedno dijete osjeća zapostavljeno ili ljubomorno. Počela sam ih dojiti u tandemu.”

Njeni sinovi jedu doručak, ručak i večeru, kao i međuobroke, ali kroz dan i do tri puta doje. Iako smatra da je zbog toga ponekad stigmatizirana, nada se da u budućnosti takav izbor više neće izazivati zgražanje.

Pročitajte više