Mama dopušta 7-godišnjoj kćeri da se šminka i tvrdi: Zbog toga ima više samopouzdanja

Foto: Facebook

HARRIET Parkinson ima tek sedam godina, a već sada joj je omiljena zanimacija gledanje beauty tutorijala na društvenim mrežama. Osim toga, vrlo je vješta i u samostalnom šminkanju.

"Harriet apsolutno obožava šminku. Bolja je u nanošenju sjenila od mene. Gledat će tutorijale, pauzirati ih, kopirati ono što rade i ponovno pritisnuti "play". Pomažem joj nanijeti maskaru jer se brinem da će se ubosti u oko, ali sama stavlja ruž, konturira lice i boji obrve", ispričala je njezina mama Natalie.

Harriet je šminku otkrila prošlog Božića kada joj je mama kupila prvu paletu sjenila. Potrošila ju je u roku od nekoliko tjedana i zatražila još.

Natalie, asistentica u nastavi iz Boltona, rekla je: "Ima puno lakova i rašpica za nokte, ali ja ih čuvam u svojoj sobi. Ima i četiri make-up palete i vlastiti parfem."

Kako kaže, njezina kći ponekad pola sata potroši na šminkanje, a ako joj se rezultat ne svidi, sve obriše i krene ispočetka.

"Ne dopuštam joj da izlazi iz kuće sa šminkom, ali fotografije stavljam na Facebook", priznaje Natalie te dodaje kako se već susretala s kritikama i ljudima koji su joj govorili stvari poput "djevojčice bi trebale biti djevojčice" i da "nikada ne bi dopustili djevojčicama od sedam godina da se šminkaju".

“Ali ona je moje dijete i poznajem je bolje nego itko. Sve dok ne odlazi našminkana u školu, sve je u redu", smatra Natalie.

Za osmi rođendan, koji djevojčica uskoro slavi, od mame će dobiti stolić za šminkanje s ogledalom, stolicom i LED lampom, kao i rumenila te make-up palete. Za taj poklon njezina je mama odvojila oko 180 funti (oko 1500 kuna).

"Volim se šminkati jer izgledam lijepo i odraslo", kaže Harriet.

Ali Natalie kaže da se radi o samopouzdanju, a ne o taštini, piše The Sun.

"Kad je krenula u školu, morala je nositi naočale i to joj je srušilo samopouzdanje. Sakrila bi ih i polomila jer je mislila da izgleda ružno. Prestala je družiti se sa svojim prijateljima pa sam pokušala nekoliko stvari, poput gimnastike, kako bih joj izgradila samopouzdanje. Znam da joj i šminkanje pomaže", smatra ova mama.

Pročitajte više