Mama, gladan sam! Evo koliko se puta u danu djeca u prosjeku požale na glad

Foto: 123RF

DJECA se u prosjeku na glad požale četiri puta u danu, odnosno 1500 puta godišnje, otkriva nova anketa provedena na 1000 djece u dobi od 6 do 16 godina.

Iako su zadnji put jeli u 19:02, 67 posto požalit će se na glad kad je vrijeme za odlazak u krevet, dok ih 88 posto kaže da se gladni bude ujutro.

Pokazalo se i da je 12:05 vrijeme kad djeca najčešće traže nešto za pojesti. Kao rezultat gladi, djeca kažu da su lošije raspoložena (39 posto), umorna (34 posto) i slabije koncentrirana (26 posto). Još 34 posto kaže da ih glad čini razdražljivima. 

Istraživanje su proveli Ben’s Original i Trussell Trust te došli do otkrića i da su se mnogoj djeci prijatelji požalili na glad. U tom slučaju, njih 60 posto podijelit će svoju hranu. Njih 39 posto kupit će im hranu od svog džeparca, dok će ih 35 posto pozvati kod sebe doma da nešto pojedu. 

"Mnoge obitelji nemaju novca da osiguraju dovoljno hrane svojoj djeci. To nije ispravno. Moramo raditi na tome kao društvo i suprotstaviti se gladi", komentirao je rezultate istraživanja Garry Lemon iz Trussell Trusta.

Pročitajte više