Mama objavila fotografiju kćeri iz bolnice zbog koje joj sad prijete antivakseri

Foto: Facebook

UMJESTO u toplini svog doma, uz obitelj i tortu, kći Britanke Jilly Moss svoj je prvi rođendan provela u bolnici.

Objavivši na Facebooku fotografiju na kojoj nemoćna djevojčica leži u bolničkom krevetiću s cjevčicama po tijelu, Jill je odaslala snažnu poruku svim antivakserima jer njena je Alba dobila ospice, potencijalno smrtonosnu bolest koju uzrokuje virus, koji je gotovo iskorijenjen zahvaljujući cjepivu MMR. 

"Strašno je bilo gledati našu kćer kako se bori s ospicama. Oči su joj bile otečene četiri dana. Bila je u mraku, uplašena, s visokom temperaturom koja je trajala više od dva tjedna. Napravljene su joj sve pretrage, uzeti svi mogući uzorci, dani antibiotici i razni lijekovi za ublažavanje bolova", napisala je rastresena majka ispod fotografije na kojoj je tijelo njene djevojčice prekriveno ospicama. 

"Obrazujte se, razgovarajte o ovome, podijelite ovu objavu. Učinite što god je potrebno jer bez pomoći medicine moje predivne bebe ne bi bilo", rekla je Jill.

Bebe mlađe od godinu dana uglavnom se ne cijepe protiv ospica, zaušnjaka i rubeole jer njihov imunološki sustav nije dovoljno razvijen da bi cjepivo djelovalo. Bez tog cjepiva Alba je bila izložena virusu kojim se vjerojatno zarazila od starije i necijepljene djece. No na svu sreću, Alba je nedavno izašla iz bolnice i osjeća se dobro.

"Alba se oporavlja. Trenutno je kod kuće i liječnici su zadovoljni njezinim napretkom", rekla je njena mama.

Međutim, otkako je objavila fotografiju svoje kćeri, neprestano dobiva prijetnje antivaksera. 

"Sve što želim učiniti je podići svijest o tome koliko kobne mogu biti ospice za malene i ranjive bebe. Svoju ću priču nastaviti širiti i dalje. Za sve roditelje koji žele zaštititi svoju djecu i za moju hrabru Albu", poručila je mama.

Pročitajte više